Saja buat pr0v0k, lelaki bawa ANJlNG di perar@kan Maulidur Rasul

Sambutan perarakan Maulidur RasuI bagi memperingati junjungan besar Nabi Muhammad S.A.W sememangnyasaban tahun diadkan diseluruh negara.

Sejak pagi tadi, pelbagai foto-foto menarik berjaya dirakam lensa kamera yang memperlihatkan situ@si meriah perar@kan tersebut. Lebih diingati para peserta perar@kan yang beragama lslam disesetengah negeri telah mengenakan pakaian etnik mereka dan turut sama terl!bat berjalan kaki serta berselawat.

Namun begitu, masih ada segelintir masyarakat Malaysia yang cuba menaikan sentiimen perkavman dengan mengadakan pr0v0kasi terhadap acara tersebut.

Menerusi perkongsian daripada Iaman Facebook Malaysia Resp0ne Team yang diambil daripada Facebook Mohamad Al Azharnie Shafiee, seorang indivdu telah ditegur oleh angg0ta poIis trafiik kerana membawa anj!ngnya menuju ke jalan ketika perarakan sedang berlangsung.

Walaupun tidak menyatakan l0kasi kejad!an tersebut, namun jelas terlihat bahawa individu itu memegang seekor anj!ng betul-betul berhampiran dengan perarakan Maulidur Rasul.

Akan tetapi, tind@kan pantas poIis trafiik yang bertugas dapat meng@wal keadaan tersebut menjadi tegang dan kelihatan lelaki itu mulai menjarakkan sedikit dirinya dan anj!ng itu dari kawasan jalan.

 

Sehubungan dengan itu, rata-rata warganet yang perasaan akan p0sting tersebut mulai menbanjiri ruangan k0men sumber. Rata-rata menyifatkan tind@kan yang dilakukan adalah amat biad@p jika dia benar-benar berniat negatf.

Walaubagaimanapun, belum ada sebarang kenyataan atau penerangan yang jelas mengenai kejad!an itu dan berharap agar haI yang berlaku adalah sekadar salah faham daripada kedua-dua pihak.

Sumber : Malaysian Response Team

Via ohmymedia/kepohkuat

Be the first to comment on "Saja buat pr0v0k, lelaki bawa ANJlNG di perar@kan Maulidur Rasul"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*