Semua Penghuni Rumah Tidak Sedarkan Diri Ketika Dirompak, Ini Puncanya Yang Sebenar

Walaupun zaman semakin maju, tidak hiranlah jika terdapat segelintir manusia, yang masih menggunakan ilmu kotor untuk mendapatkan apa yang mereka mahukan.

Seorang pengguna Facebook, telah berkongsikan pengalaman rumah sewanya dirompak tanpa disedari. Malah, turut dikatakan, perompak berkemungkinan menggunakan ilmu hitam untuk memudahkan kerja-kerja jenayah tersebut.

 Habis semua benda dicalit minyak dagu!

Gadis yang dikenali sebagai Fatien Abdul ini, mengatakan rumah sewanya dipecah masuk tanpa disedari olehnya dan juga rakan serumah yang lain. Dia juga menyatakan, semasa kejadian berkenaan terjadi, dia dan rakan-rakan serumahnya telah tertidur dengan serentak!

Semua telefon bimbit hilang…

Mangga pintu kena pecah, tapi tak dengar

Hantar pukau melalui angin!

Orang ramai diminta untuk berhati-hati

Ramai yang meluahkan rasa takut dan juga meninggalkan pesanan buat ahli keluarga masing-masing menerusi ruangan komen di posting yang ditulis oleh Fatien Abdul ini. Ada juga yang berkongsikan tips untuk mengelakkan diri daripada terkena sihir ataupun buatan orang.

Baca ayat kursi lepas solat!

Baca Yassin, dirikan pendinding rumah

Dinasihatkan agar sentiasa berhati-hati ketika berada didalam rumah. Pastikan segala pintu dan tingkap ditutup dengan rapat untuk mengelakkan sebarang kejadian yang tidak diingini berlaku. Jangan lupa juga, untuk amalkan potongan-potongan ayat Al-Quran sebagai pelindung diri.

Jangan lupa komen yang baik baik sahaja dan sila like share page Lawak Santai.

Sumber: Fatien Abdul & Oh My Media

 

Be the first to comment on "Semua Penghuni Rumah Tidak Sedarkan Diri Ketika Dirompak, Ini Puncanya Yang Sebenar"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*