“Banyak Job Kena Cancel Sebab Sokong BN” -Shahrol Shiro Sesuatu Yang Mengejutkan

Pengacara dan pelawak, Shahrol Azizie Azmi atau lebih dikenali sebagai Shahrol Shiro menerusi laporan Malay Mail mengakui yang pendiriannya untuk menyokong Barisan Nasional (BN) secara aktif menyebabkan banyak tawaran kerja kepadanya sebelum ini ditarik balik. 

“Saya adalah artis yang paling banyak job ketika ini. Paling banyak job kena cancel,” katanya memetik dari laporan Malay Mail. 
 
Tambah Shahrul lagi, rakan-rakannya ramai yang menegur dan menasihatinya untuk tidak terlalu menonjol dan bergiat aktif dalam politik kerana khuatir akan mengganggu periuk nasinya.
 
” Ada komen-komen daripada kawan-kawan [yang kata],” Shahrol, engkau naik atas pentas BN, makan pasirlah [lepas ni], makan pasirlah anak keluarga kau.
 
Tapi saya tanya ustaz, saya tak pernah baca dalam kitab, bahawa taatlah kamu kepada Pakatan Harapan, sesungguhnya rezeki itu adalah daripada mereka.” 
 
 
Ucapan Shahrol itu menyebabkan keriuhan oleh orang ramai yang menghadiri kempen Pilihan Raya Kecil (PRK) Tanjung Piai di Pekan Nanas, Pontian Johor semalam. 
 
Shahrol turut menyatakan ketegasannya untuk bersuara dan menyertai kempen menyokong pihak pembangkang itu walaupun rakan-rakannya banyak kali memujuk untuk berdiam diri.
 
Tetapi ini prinsip saya, kalau diam membuat kamu bijak kau lakukan. Tapi kalau kamu diam, tapi kamu dipijak, kamu bersuaralah.
 
” Hari ini, anak muda, bersuara agar kebenaran itu didengari,” katanya membuatkan dewan tersebut riuh dengan tepukan dan sorakan gemuruh hadirin

Be the first to comment on "“Banyak Job Kena Cancel Sebab Sokong BN” -Shahrol Shiro Sesuatu Yang Mengejutkan"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*