Dulu Mahu Bercer4i! Sekarang Suami Lufya Buat Keputusan Yang Mengejutkan..

Mahk4mah menetapkan 10 Disember depan untuk kedua-dua pihak melantik wakil JKP mereka.

KEMELUT rumah tangga pelakon Lufya Omar terus berpanjangan apabila suaminya, Dr Che Muhammad Hafiz Che Baharum enggan mencer4ikan isterinya itu.

Sehubungan itu Mahkamah Rendah Syariah Subang Bestari di Petaling Jaya memerintahkan pasangan itu melantik ahli jawatankuasa pendamai (JKP) dalam kes pencer4ian berkenaan.

Sehubungan itu Hakim Syarie Shukran Yusof menetapkan 10 Disember depan untuk kedua-dua pihak melantik wakil JKP mereka.

Sebelum ini Lufya atau nama sebenarnya Lutfyah Sheikh Omar, 34, selaku plaintif memfailkan permohonan cer4i mengikut S3ksyen 47 Enakmen Und4ng-und4ng Keluarga Islam (Negeri Selangor) 2003.

Lufya bersama anaknya, Laana Haura yang kini berusia dua tahun.

Pada prosiding yang berlangsung pada Isnin, Lufya yang juga bintang Akademi Fantasi diwakili peguam syarie Fadhlina Siddiq manakala Dr Che Muhammad Hafiz diwakili peguam Muhammad Hilmi Musa.

Lufya ketika ditemui di luar mahk4mah meluahkan rasa pelik apabila suaminya enggan meneruskan pencer4ian.

“Pelik, sebelum ini Hafiz sudah hebohkan dia dah cer4ikan saya melalui Whatsapp namun tiba-tiba hari ini dia enggan meneruskan prosiding tersebut,” katanya kepada mStar.

View this post on Instagram

Salam sejahtera..Seperti mana yang telah saya katakan.bukan cara saya untuk membuka aib atau memburukan mana2 pihak. Negara kita ada undang2 dan demi menjaga hati ramai pihak. sy akan ikut saluran dan cara yang betul. Ini kerana saya mahu selesaikan setiap perkara dengan cara yang terbaik dan lebih professional apatah lagi ia melibatkan personal matter. Sy juga ingin menjelaskan perkara berkenaan statement yg dibuat ke atas saya "Doktor biasa je". Yes memang saya Seorang medical officer di salah sebuah klinik kesihatan dan masih belum jadi seorang specialist,consultant mahupun head of department.sy juga tidak dikurniakan kuasa luar biasa. Namun saya tetap bersyukur kepada Allah swt kerana masih diberi peluang,kudrat serta kekuatan kepada sy untuk merawat pesakit2 sy dgn ikhlas.sy lebih happy apabila melihat senyuman yg dilempar oleh pesakit terhadap sy setelah kesembuhan yang Allah swt berikan terhadap mereka. sy berharap agar semua jgn cepat jump into conclusion malah mendoakan kearah kebaikan buat kami. semoga setiap perkara akan dapat kami selesaikan dengan cara yang terbaik.akhir kata saya ingin memohon maaf jika ada tersalah kata atau terkurang mana2. Sesungguhnya yang baik itu datang dari Allah swt dan kekurangan itu adalah dari kelemahan saya sendiri. Sekian..

A post shared by Dr Che Hafiz (@chehafiz007) on

Sementara itu Dr Che Muhammad Hafiz juga enggan mengulas mengenai keputusannya untuk menolak permohonan cer4i yang difailkan Lufya.

“Saya tak dapat ulas lebih lanjut mengenai keputusan hari ini, saya hanya mengikut nasihat daripada pihak peguam.

“Jawatankuasa pendamai  pun saya tak dapat dedahkan buat masa kini,” katanya.

Lufya dan Dr Che Muhammad Hafiz mendirikan rumah tangga pada 26 November 2016.

Pasangan ini dikurniakan seorang cahaya mata bernama Laana Haura yang kini berusia dua tahun.

Sumber : Mstar

Be the first to comment on "Dulu Mahu Bercer4i! Sekarang Suami Lufya Buat Keputusan Yang Mengejutkan.."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*