Sikap suami kepada pelakon Lufya Omar iaitu Dr Che Muhammad Hafiz Che Baharum yang dilihat tidak menghiraukan tangisan anak mereka, Laana Haura, 2, mengundang kcaman netizen.
Rata-rata mereka kcewa dengan perIakuan yang ditunjukkan Dr Che Muhammad Hafiz sewaktu selesai prsiding di Mhkamah Syariah Subang Bestari, Petaling Jaya pada Isnin.
Sehubungan itu Dr Che Muhammad Hafiz tampil menjelaskan mengenai kekeIiruan yang timbul berhubung situasi berkenaan.
Dr Che Muhammad Hafiz disapa wakil media selepas keluar daripada bilik mhkamah.
” Sebelum keluar mhkamah, saya memang berjumpa dan luangkan masa dengan anak disaksikan oleh dia dan ahli keluarga dia sendiri… anak amat rapat dengan saya.
” Hanya setelah anak tersebut pergi kepada Lufya, baru saya keluar mhkamah tetapi tidak perasan yang anak ikut saya dari belakang.
” Jika benar saya mendengar suara anak, takkan sebagai bapa sanggup buat tidak endah,” katanya kepada mStar.
Bagaimanapun menerusi video yang disiarkan mStar pada Isnin, wartawan di lokasi sempat merakam situasi di luar mhkamah yang memperlihatkan Dr Che Muhammad Hafiz hanya berjalan ditemani beberapa pengawal tanpa mengendahkan tangisan anaknya.
Sementara itu mengulas lanjut mengenai tanggungjawabnya sebagai bapa, Dr Che Muhammad Hafiz meminta isterinya itu untuk berhenti mengeluarkan sebarang kenyataan di media.
” Saya ingin menasihati Lufya supaya berhenti membuat kenyataan media memburok-burokkan dan memftnah saya, sebaliknya buktikan di mhkamah jika benar, jangan sekadar baling batu sembunyi tangan.
” Berkenaan isu saya tidak hiraukan anak dan setelah beberapa bulan baru dapat jumpa anak adalah ftnah dan dia serta keluarga sendiri tahu apa yang berlaku apabila saya ingin berjumpa dengan anak di rumah dia,” katanya.
Tegas Dr Che Muhammad Hafiz lagi, isterinya itu perlu lebih profesional dengan menyimpan segala masalah yang dihadapi antara mereka tanpa melibatkan pihak luar selain memudahkan pertemuannya dengan anak.
” Nasihat saya kepada Lufya, apa pun masalah antara kami jangan dipisahkan hak saya untuk bersama dengan anak kerana dia juga anak kandung saya.
” Jangan wujudkan kesulitan atau kesusahan kerana anak tidak bersalah dan berhak untuk mendapat kasih sayang ibu dan bapa.
” Anak juga adalah keutamaan saya dan amanah yang diberikan untuk saya didik, lindung dan akan dipertanggungjawabkan di akhirat kelak,” katanya.
Kemelut rumah tangga Lufya Omar terus berpanjangan apabila suaminya, Dr Che Muhammad Hafiz Che Baharum enggan mencraikan isterinya itu.
Sehubungan itu Mhkamah Rendah Syariah Subang Bestari di Petaling Jaya memerintahkan pasangan itu melantik ahli jawatankuasa pendamai (JKP) dalam kes pencraian berkenaan.
Sebelum ini Lufya atau nama sebenarnya Lutfyah Sheikh Omar, 34, selaku plaintif memfaiIkan permohonan crai mengikut Sksyen 47 Enakmen Undang-undang Keluarga Islam (Negeri Selangor) 2003.
Lufya dan Dr Che Muhammad Hafiz mendirikan rumah tangga pada 26 November 2016.
Pasangan ini dikurniakan seorang cahaya mata bernama Laana Haura yang kini berusia dua tahun.
Teriakan Anak Lufya Memanggil Ayahnya Undang Sebak Ramai
Posted by Harapan Sinar on Monday, 18 November 2019
Apa Kata Anda? Dah Baca Jangan Lupa Komen Yang Baik-Baik Sahaja Dan Share Ya. Terima Kasih.
Sumber : mstar
Be the first to comment on "Suasana Hiba DiIuar Mhkamah Apabila Anak Luyfa Mnangis MemanggiI Ayahnya"