“Sekadar Nak Langsung Nikah Di Pejabat Agama Islam Saja..” Sasha Saidin Cerita Pr0ses Persiapan Kahwin, InsyaAllah Zain Akan Jadi Wali

Pelakon dan penyanyi, Sasha Saidin mendedahkan sebelum ini dia hanya merancang untuk melangsungkan majlis nikah awal tahun depan secara sederhana sahaja.

Bagaimanapun, atas dedikasi dan penghargaan rakan seindustri, ibu tunggal ini terharu apabila ada pihak yang sudi membantu apabila berita mengenainya mulai diperkatakan.

Sasha, 40, ketika ditemui memberitahu, pada peringkat awal dia hanya merancang untuk melangsungkan majlis nikah di Pejabat Agama Islan dengan dihadiri keluarga belah pihak sahaja.

“InsyaAllah majlis perkahwinan saya akan dilangsungkan dalam suasana yang sederhana sahaja. Memandang ini bukanlah perkahwinan pertama saya dan bakal suami. Memang niatnya nak buat sederhana sahaja.

“Sekadar hanya nak langsungkan di Pejabat Agama saja sebab abang saya pernah buat sedemikian. Bagi saya yang penting adalah nikah dengan dihadiri ahli keluarga kedua belah pihak.

“Sudah tentu kemudiannya saya akan kongsikan berita itu kepada semua andai ada majlis resepsi selepas itu. Akan tetapi bila berita itu keluar dan diketahui, ramai yang ucap tahniah dan sebagainya.

“Saya terharu dan menangis jugalah. Mungkin kerana ada yang sudah melihat saya bergelar ibu tunggal lebih lapan tahun lalu dan besarkan anaknya sendiri. Ramai yang mendoakan yang terbaik,” katanya.

Pada masa sama, anggota kumpulan Elite ini juga sebolehnya mahu semuanya berjalan lancar, memandangkan proses untuk mendirikan rumah tangga bukanlah suatu hal yang mudah.

“Syukur, ada juga pihak yang sudi taja perkahwinan kami. Yang paling seronok, bila rakan-rakan lama yang pernah bekerjasama dengan saya dalam industri pun ada yang sudi tolong. Ia sesuatu yang sentimental bagi saya.

“Selain itu, insyaAllah Zain kena jadi wali saya memandangkan bapa telah tiada. Jadi saya telah maklumkan kepadanya berkenaan dengan proses dan sebagainya.

“Lebih-lebih lagi bakal suami tidak tinggal di Malaysia. Apabila semuanya hampir pasti nanti, baru saya lebih selesa untuk berkongsi dengan semua.

“Sekarang ini semuanya masih dalam proses dan sebolehnya, saya mahu ia berjalan lancar seperti yang diharapkan. Kita hanya merancang tetapi Dia yang menentukan,” jelas Sasha.

Ditanya mengenai kisah perkenalan di antara mereka, Sasha memberitahu dia dan lelaki yang dikenali sebagai Mr. W itu sudah saling kenal sejak di bangku persekolahan.

“Betul-betul rapat tahun ini, tetapi kami sudah saling kenal sejak zaman persekolahan dulu. Kami berbeza sekolah namun kenali dia menerusi rakan ketika itu.

“Dia kacukan Arab-Melayu,” akui Sasha yang turut memberitahu hanya akan mendedahkan wajah bakal suami menjelang hari pernikahan.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Page Berita Steady Media

Sumber: MH

Be the first to comment on "“Sekadar Nak Langsung Nikah Di Pejabat Agama Islam Saja..” Sasha Saidin Cerita Pr0ses Persiapan Kahwin, InsyaAllah Zain Akan Jadi Wali"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*