Heboh Diperkatakan,Aset Cecah RM2OO Juta, Shila Amzah Artis Bergelar Jutawan Muda Di Malaysia?

Seperti yang dilaporkan dalam saluran Youtube Gegar, DJ Naz cuba mengorek rahsia aset Shila Amzah yang dikatakan telah mencecah RM200 juta.

Namun, Shila seakan tidak menafikan tentang kenyataan tersebut bahawa dia seperti memperoleh kekayaan dalam dunia hiburan hasil bakat nyanyiannya walaupun dia kelihatan seperti berdolak-dalih untuk mengakuinya.

Foto: Instagram Shila Amzah 

Adakah Shila benar-benar bergelar jutawan sekarang? Shila menekankan untuk terus berjaya dalam bidang nyanyian, perkara yang menjadi keutamaan adalah untuk meneliti kontrak yang diberikan dan tahu menilai bakat sendiri.

View this post on Instagram

#tentangrahsia

A post shared by 씰라茜拉shila amzah🇲🇾 (@shahilaamzah) on

Sebut saja nama Shila Amzah, penyanyi itu bukan saja dikenali di Malaysia malah turut mencipta nama di peringkat antarabangsa. Baru-baru ini tular satu dakwaan bahawa penyanyi itu tergolong sebagai artis wanita terkaya di Malaysia.

Dalam satu temu bual bersama stesen radio baru-baru ini, DJ Naz cuba mengorek desas desus mengatakan Shila Amzah telah mengumpul aset ikatakna mencecah USD 50 juta (RM200 juta).

Bagaimanapun, Shila seolah tidak menafikan atau mengiyakan kenyataan bahawa dia meraih kekayaan dalam dunia hiburan sehingga bergelar jutawan.

Menerusi temu bual tersebut, Shila turut berkongsi nasihat untuk berjaya dalam bidang nyanyian perkara paling penting bagi setiap penyanyi adalah perlu meneliti kontrak dan menilai bakat sendiri.

“Masa awak menang Asian Wave, awak menang RM 5 Juta. Dilaporkan kekayaan awak bernilai USD 50 Juta atau RM200 Juta pada 2016, sekaligus menjadikan salah seorang jutawan dalam dunia hiburan. Betul atau tidak kenyataan ini?”

“Tak betul kot, sebab kalau kira aset saya tak sampai kot tahap tu! Betul atau tidak betul juga lah kenyataan tu,” jawab Shila.

Terdahulu, nama Shila Amzah menjadi bualan ramai apabila merupakan satu-satunya selebriti Malaysia tersenarai antara 100 wajah wanita paling cantik di Asia.

Shila Amzah Jawab Isu Kekayaan Cecah RM200 Juta

Penyanyi yang menempa nama dalam industri muzik peringkat global, Shila Amzah menjawab dakwaan yang kononnya dia tergolong sebagai salah seorang artis wanita terkaya di Malaysia.

Murai MY berkesempatan menonton program Begitu Begini DJ Nazz di saluran Youtube Gegar bagi mendengar penjelasan dari Shila. Dalam temubual eksklusif tersebut, Shila menjawab soalan dari DJ Nazz di mana ada desas desus mengatakan dia telah mengumpul aset memcecah USD 50 Juta atau sekitar RM 200 Juta pada 2016 sehingga di digelar artis terkaya di Malaysia.

“Masa awak menang Asian Wave, awak menang RM 5 Juta. Dilaporkan kekayaan awak bernilai USD 50 Juta atau RM200 Juta pada 2016, sekaligus menjadikan salah seorang jutawan dalam dunia hiburan. Betul atau tidak kenyataan ini?”- tanya DJ Nazz.

“Tak betul kot, sebab kalau kira aset saya,tak sampai kot tahap tu! Betul atau tidak betul juga lah kenyataan tu”- jawab Shila

Walaubagaimanapun Shila seolah-olah tidak menafikan atau mengiyakan kenyataan bahawa dia meraih kekayaan yang besar melalui dunia hiburan sehingga bergelar jutawan. Malah Shila berkongsi nasihat, sekiranya mahu berjaya dalam bidang nyanyian, perkara paling penting setiap penyanyi perlu teliti membaca kontrak dan tahu nilai diri.

“Sebenarnya dalam bidang nyanyian ini, kalau betul-betul buat, betul-betul baca kontak dan tahu nilai diri memang boleh buat duit. Insyallah”- katanya ketika disoal oleh DJ Nazz

Mengenai perkembangan terbaru Shila, beliau baru sahaja tersenarai antara 100 Wanita Paling Cantik Di Asia. Berdasarkan undian, Wajah Lelaki Asia Tercantik 2019 dimenangi oleh pelakon dan penyanyi dari China, Xuao Zhan. Manakala ahli kumpulan K-Pop terkemuka BLACKPINK iaitu Lisa menjadi Wajah Wanita Asia Tercantik 2019.

 

SUMBER

Be the first to comment on "Heboh Diperkatakan,Aset Cecah RM2OO Juta, Shila Amzah Artis Bergelar Jutawan Muda Di Malaysia?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*