“Pvnggung Jatvh Dan Lvtut Hltam, Confirm Tak Ada Dra” Ini Reaksi Dr Amalina

Perihal dara atau keperawanan seseorang wanita sentiasa menjadi isu perbincangan terutama di kalangan masyarakat Melayu kita. Disebabkan itu juga, pelbagai teori tentang kaedah untuk menentukan keperawanan seorang gadis itu dikongsikan dan kadangkala ianya kedengaran agak pelik dan tidak masuk akal!

Antara teori yang tidak munasabah yang seringkali dikongsikan ialah bahagian punggung yang nampak jatuh terutama sekali ketika berjalan.

Punggung jatuh, sah tak perawan

Perasaan ingin tahu tentang kesahihan perkara tersebut, seorang pengguna Twitter segera bertanyakan soalan kepada Dr. Amalina Che Bakri yang merupakan seorang doktor perubatan.

Perihal dara atau keperawanan seseorang wanita sentiasa menjadi isu perbincangan terutama di kalangan masyarakat Melayu kita. Disebabkan itu juga, pelbagai teori tentang kaedah untuk menentukan keperawanan seorang gadis itu dikongsikan dan kadangkala ianya kedengaran agak pelik dan tidak masuk akal!

Antara teori yang tidak munasabah yang seringkali dikongsikan ialah bahagian punggung yang nampak jatuh terutama sekali ketika berjalan.

Punggung jatuh, sah tak perawan

Perasaan ingin tahu tentang kesahihan perkara tersebut, seorang pengguna Twitter segera bertanyakan soalan kepada Dr. Amalina Che Bakri yang merupakan seorang doktor perubatan.

“Kalau isu punggung jatuh mesti cakap takde dara. Adakah itu mitos juga, Doktor?”

Soalan tersebut tidak mendapat jawapan terus daripada Dr. Amalina tetapi sebaliknya dia bertanya soalan kepada individu terbabit.

“Daripada pembelajaran di sekolah, awak rasa apa jawapan yang betul?”

“Sejujurnya, adakah awak rasa bentuk punggung boleh menentukan keperawanan???”

Dalam pada itu, ramai yang merasakan teori tersebut sebagai mengarut dan mitos semata-mata. Ada juga yang percaya yang ianya memang betul.

Hmm macam-macam lah kan. Kalau dari segi saintifik memang tak ada kaitan pun. Kasihan dekat gadis yang memang jenis punggung jatuh dituduh bukan-bukan. Hati-hatilah ya jangan sampai jatuh fitnah pula.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber :CARI

PERHATIAN: Pihak Admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment on "“Pvnggung Jatvh Dan Lvtut Hltam, Confirm Tak Ada Dra” Ini Reaksi Dr Amalina"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*