Selepas Nikahi Janda Anak 8, Da’i Farhan Didaakwa Ceraii Isteri Pertama Yang Sedang Sarat Hamil Menerusi WhatsApp

Selepas dialog ’18 kali tolak dan kali ke-19 terima’ tuular serta menjadi bahan jenaka dan saarkastik netizen, timbul pula dakwaaan Da’i Farhan telah menceraaikan isteri pertamanya, Fatin yang sedang sarat hamil anak kedua.

Dakwaaan mengejutkan itu didedahkan oleh peguam terkenal, Asiah Abd Jalil menerusi akaun Facebook miliknya.

Asiah dalam entri tersebut mendaakwa sudah mendengar rakaman suara Farhan yang menceraaikan isteri pertamanya dan ia dihantar melalui aplikasi WhatsApp.

Peguam terbabit menulis, Farhan sudah menceraaikan isteri pertamanya, Fatin yang sedang hamil, dengan talak satu.

Menurutnya, alasan perceraaian ialah kerana Fatin nusyuz dan memfitnah suami.

 

Pada 22 November lalu Fatin mendaakwa telah dipuukul dan dikuurung oleh Farhan. Laporan polis telah dibuat oleh ahli keluarga. Difahamkan Farhan kini berada di China bersama isteri keduanya.

Beberapa hari lalu, Farhan telah membuat laporan polis dan mengemukakan tuntutan saman kepada kawan baik isterinya yang didakwa memfitnah dirinya.

Nama Farhan masih tular disebut-sebut netizen di media sosial apabila dia mendedahkan pernah didekati oleh 18 wanita yang menawarkan diri untuk menjadi isteri keduanya. Terdahulu, pendedahan Farhan menikahi janda anak lapan di Makkah beberapa hari lalu mendapat kecaaman ramai apabila timbul dakwaaan perkahwinan itu berlaku tanpa pengetahuan isteri pertama.

Pendedahan demi pendedahan dibuat daripada pelbagai pihak termasuk isteri pertama Farhan, Fatin.

Daie Farhan sudah menceraikan isteri pertamanya, Fatin yang sedang hamil anak kedua, dengan talak satu.Lafaz cerai…

Posted by Asiah Abd Jalil on Tuesday, December 3, 2019

Sumber : Gempak

Be the first to comment on "Selepas Nikahi Janda Anak 8, Da’i Farhan Didaakwa Ceraii Isteri Pertama Yang Sedang Sarat Hamil Menerusi WhatsApp"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*