Terima Ratusan Mesej Setiap Hari, Lufya Mohon Jejaka Di Luar Sana Jaga Maru@h Diri

Walaupun kemeIut rumah tangga pelakon Lufya dan suaminya Dr Che Muhammad Hafiz masih belum selesai. Pelakon itu kini, meIuahkan perasaan tidak tahan apabila mend4kwa menerima beratus-ratus mesej setiap hari daripada jejaka yang tidak dikenalinya.

Menerusi lap0ran Berita Harian, Lufya memberitahu bahawa dia menerima ratusan kiriman di media sosiaInya. Namun dia tidak membalas kiriman tersebut kerana sedar akan statusnya sebagai seorang isteri. Tambahnya, sebagai seorang isteri dan wanita, dia masih mampu menjaga m@ruah dirinya dan berharap jejaka di luar sana turut menjaga m@ruah mereka juga.

Beratus-ratus mesej saya terima k0non hendak ‘mer@wat’ hati ini. Saya tak balas kerana saya masih isteri orang walaupun status bagai ‘tergantung’. Saya boleh jaga diri dan m@ruah. Kenapa lelaki yang menghantar mesej begini tidak boleh jaga diri?

Bukan niat saya hendak berbangga dengan berkongsi paparan skrin mesej diterima di Instagram (IG), apatah lagi bermeg@h kon0n ada yang sanggup membahagiakan diri ini. Hakikatnya, saya masih isteri orang. Jadi, hentikanlah menghantar mesej begitu.

Alhamdulillah rezeki Haura

View this post on Instagram

3tahun lepas fya tinggalkan dunia seni ketika di kemuncak karier fya. Whatever I devoted myself to, i have devoted myself completely but it has been taken for granted. Allah knows everything but am blessed Alhamdulillah rezeki Haura, soon ill be back on set🎬 Insyallah i'll stand tall & strong for you no matter what, Laana Haura ❤ . #insyallah #motherlove #talent #art #love #characterdesign #shooting #acting #singing #lovedontcostathing #hardrock #kualalumpur

A post shared by Lufya (@lufyalaana) on

Menerusi Instagram Lufya, dia berkongsi berita gembira buat semua peminatnya bahawa dia akan kembali semula dalam bidang lak0nan. Walaupun, 3 tahun meningg@lkan dunia seni, kali ini dia nekad untuk aktif semula. Pada masa yang sama, dia turut memberitahu bahawa penglibatannya semula dalam bidang seni merupakan rezeki anaknya.

Sebelum ini, rumah tangga Lufya menjadi perhatian ramai apabila dia memuat naik status mend4kwa suaminya tidak menjalankan tanggungjawab selepas tiga bulan berkahwin. Pada masa yang sama, dia turut meIuahkan bahawa perasaan terhadap suaminya sudah tiada lagi. Lufya dan suaminya dijangka hadir ke mahkamah untuk prosid!ng permohonan cer4i 10 Disember ini.

Sumber: Berita Harian

Via ohbulan

Be the first to comment on "Terima Ratusan Mesej Setiap Hari, Lufya Mohon Jejaka Di Luar Sana Jaga Maru@h Diri"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*