“Ramai Rakan Rakan Artis Turut Terkesan Dengan Pemergian Aruwah”- Kini Giliran Tok Ti Pula Buka Mulut Cerita Kisah Aruwah Nassier Wahab Yang Tidak Diketahui Umum

Industri dunia hiburan dikejutkan dengan berita kem4tian penyanyi, Dato’ Nassier Wahab yang telah meningg4l dunia di Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM), Kuala Lumpur, pada jam 12.45 tengah malam tadi.

Menerusi akaun Instagram milik penyanyi tersohor negara, Datuk Siti Nurhaliza atau sinonim dengan panggilan Tok Ti, penghibur itu meluahkan rasa sedih atas kehilangan penyanyi yang terkenal dengan lagu Memori Cinta Luka itu.

Menerusi Instagram, Tok Ti turut mengimbau kembali kenangan ketika bersama dengan arw4h.

“Gambar ini saya rakamkan pada tanggal 25 April 2017. Antara kenangan terakhir saya bertemu arw4h.

“Arw4h seorang yang sangat merendah diri, baik& sopan tutur bahasanya.

“Semoga arwah di tempatkan bersama sama insan soleh di sana, amin.

“Ya Allah. Engkau berilah keampunan baginya, dan limpahkan rahmat kepadanya, dan selamatkan dia dan dan maafkan kesalahannya.

“Engkau muliakan kedudukannya, dan luaskan tempat tinggalnya, dan sucikan dia dgn air, salji dan air yang sejuk. Engkau bersihkannya daripada kekotoran d0sa sebagaimana dibersihkan pakaian yang putih dari segala kekotoran.

“Dan gantikan rumahnya dgn rumah yang lebih baik dan pasangan yang lebih baik. Masukkan dia ke dalam syurga dan lindungilah dia daripada az4b kubvr dan ujiannya serta jauhkan dia dari az4b neraka,” tulisnya panjang lebar.

View this post on Instagram

Gambar ini saya rakamkan pada tanggal 25 April 2017.. Antara kenangan terakhir saya bertemu arwah…Arwah seorang yang sangat merendah diri, baik& sopan tutur bahasanya.. Semoga arwah di tempatkan bersama sama insan soleh di sana .. aamin.. أَللَّهُمَّ اغْفِرْلَهُ وَارْحَمْهُ وَعَافِهِ وَاعْفُ عَنْهُ وَأَكْرِمْ نُزُلَهُ وَوَسِعْ مَدْخَلَهُ وَاغْسِلْهُ بِالْمَاءِ وَالْثَلْجِ وَالْبَرَدِ، وَنَقِّهِ مِنَ الْخَطَايَا كَمَا نَقَّيْتُ الثَّوْبَ الأَبْيَضَ مِنَ الدَّنَسِ، وَأَبْدِلْهُ دَارًا خَيْرًا مِنْ دَارِهِ ، وَأَهْلاً خَيْرًا مِنْ أَهْلِهِ وَزَوْجًا خَيْرًا مِنْ زَوْجِهِ ، وَأَدْخِلْهُ الْجَنَّةَ ، وَأَعِذْهُ مِنْ عَذَابِ اْلقَبْرِ وَمِنْ عَذَابِ النَّارِ artinya : “Ya Allah. Engkau berilah keampunan baginya, dan limpahkan rahmat kepadanya, dan selamatkan dia dan dan maafkan kesalahannya. Engkau muliakan kedudukannya, dan luaskan tempat tinggalnya, dan sucikan dia dgn air, salji dan air yang sejuk. Engkau bersihkannya daripada kekotoran dosa sebagaimana dibersihkan pakaian yang putih dari segala kekotoran. Dan gantikan rumahnya dgn rumah yang lebih baik dan pasangan yang lebih baik. Masukkan dia ke dalam syurga dan lindungilah dia daripada azab kubur dan ujiannya serta jauhkan dia dari azab neraka.”

A post shared by Siti Nurhaliza Tarudin (@ctdk) on

MH ingin mengucapkan salam takziah kepada keluarga arw4h Nassier Wahab.

Selain Tok Ti, ramai lagi golongan selebriti yang turut sedekahkan Al-Fatihah serta dedikasi buat permata seni yang telah pergi buat selamanya.

Foto: Instagram Siti Nurhaliza

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook 

Sumber  : MH

Be the first to comment on "“Ramai Rakan Rakan Artis Turut Terkesan Dengan Pemergian Aruwah”- Kini Giliran Tok Ti Pula Buka Mulut Cerita Kisah Aruwah Nassier Wahab Yang Tidak Diketahui Umum"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*