“Hanya kerana Title aku nombor 2 aku Di Cemuh?” – Luah Isteri Dai Farhan Mendapat Pelbagai Reaksi Dari Netizen Malah Dilabel ‘Menungg4ng Agama”

Memandangkan dirinya menjadi subjek utama sebagai bahan kec4man warganet, segala posting yang berbaur luahan semenjak menjadi isteri kepada Da’i Farhan pasti akan jadi pertikaian sehingga posting lama pun mesti mereka akan geledah.

Walaupun dah priv4te kan akaun Instagram dia, masih ada netizen yang boleh st4lk akaun dia. Kalau semalam dia ada buat luahan rasa kecewa terhadap bekas isteri Farhan, kali ini ada lagi luahan sebelumnya yang kini jadi tumpuan di Twitter.

Hanya kerana nombor 2 aku dihin4?, pertama kali dalam hidup aku mengalah jadi nombor 2, selalu nak nombor 1 je”

Dalam luahan tersebut Dr Erin luah rasa terkilan kerana dipandang hin4 disebabkan dia merupakan isteri kedua. Malah dia juga ada mendengvs dirinya takkan menjadi hin4an orang ramai kalau dirinya menjadi isteri pertama.

Malah, Dr Erin pun menjelaskan yang ini pertama kali dalam pengalaman dirinya menjadi ‘nombor 2’ malah dia juga pasrah dan redha dengan kuasa tuhan.

Dalam luahan sedih itu, Dr Erin yang kini mempunyai 8 orang anak ini sempat juga mengusik suaminya untuk tunggu kelahiran bayi baru.

Ini pula reaksi netizen.

Gelenyar habis – Netizen

Tak baiklahhh korang ni.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber : Lobak Merah

‘Saya Tahu Dia Sakit Sebab Tu Saya Mengalah Dalam Semua Hal, Tak Sangka Dia Sanggup Bertindak Sedemikian, Macam Tu Ke Sifat Ustazah?’ – Isteri Kedua Buka Mulut

Setelah beberapa hari berdiam diri dari isu yang membabitkan dirinya yang berkahwin dengan suami orang sehingga lelaki bergelar ‘Daie’ itu sanggup menceraikan isteri pertamanya, akhirnya doktor berkenaan tampil bersuara mempertahankan dirinya dari segala tohmahan pihak sebelah sana dan netizen. 

 

Melalui kenyataan yang dimuat naik di Instagramnya, Dr Erin Naqim mengatakan dia kesal dengan tindakan sebelah pihak sana (isteri pertama) yang tidak habis-habis mencari salah orang dengan tujuan mengaibkan. 

 

“Ramai dok bandingkan ustaz @daifarhan dengan ustaz-ustaz lain yang berpoligami, yang berbuat baik pada isteri-isteri mereka. Beruntunglah ustaz-ustaz itu mendapat kerjasama dari semua isteri-isteri. Elok jadinya jaga aib sesama sendiri. 

 

“Ini kalau satu pihak je nak bagi elok, pihak yang satu lagi asyik-asyik tak habis-habis mencari salah dan buruk orang, dok korek kisah silam orang nak aibkan orang melalui orang lain, menggunakan orang lain. 

 

“Esok-esok boleh cakap bukan dia yang burukkan, orang lain yang burukkan. Jadi apa-apa nanti, kita jugalah yang jahat. Macam itu ke sifat ustazah yang kononnya solehah? Yang kuat imannya, agamanya? Tetapi bila mai tang hati, habis kelaut jugalah iman dia. 

 

“Memang saya bukan ustazah tetapi saya ada hati dan perasaan sayang sesama manusia. Saya tahu hati dia sakit, bukan saya tak kasihan, saya kasihan sebab itulah saya berusaha mengalah dalam semua hal. 

 

“Tetapi kalau sampai mencabar maruah saya, berkomplot sesama geng-geng ustazah yang konon suci tapi dalam diam buruk perangai tengah plan buka aib orang, jadi batu api dalam keluarga, memburukkan keadaan, waduh. 

 

“Sorry beb, I’m not that type of person. You choose wrong opponent,” tulisnya. 

Sumber: Instagram Dr Erin Naqim via Thereporter

Be the first to comment on "“Hanya kerana Title aku nombor 2 aku Di Cemuh?” – Luah Isteri Dai Farhan Mendapat Pelbagai Reaksi Dari Netizen Malah Dilabel ‘Menungg4ng Agama”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*