Tular [VIDEO] lagu Negaraku dalam bahasa Mandarin dan ini alasan diberi bila kantoi – Limau Madu Press

Sebuah rakaman video yang memaparkan sekumpulan murid sekolah menyanyikan lagu Negaraku dalam bahasa Mandarin tuIar di laman Facebook sebentar tadi.

Video berdurasi seminit 23 saat itu kelihatan murid di dalam keIas berdiri tegak sambil berkumandang lagu kebangsaan tersebut di sek0lah yang dipercayai Sek0lah Jenis Kebangsaan (SJK).

Untuk makluman berdasarkan Seksyen 8 Akta Lagu Kebangsaan 1968, karya ciptaan Saiful Bahri itu tidak boleh diubah malah disifatkan seolah-olah tidak mengh0rmati lagu Negaraku.

Video tersebut meraih perhatian warganet yang meIuahkan rasa kec3wa dan tidak berpuas hati dengan tind@kan pihak sekolah berkenaan selain menyaIahkan pentadbiran kerajaan baru.

Posted by Sahrin Bakron on Thursday, December 5, 2019

Sementara itu di media sosial, netizen mengeecam tindakan pihak sekolah terbabit yang dipercayai sekolah vernakular yang dilihat cuba meroosakkan lagu kebangsaan. 
 
Netizen menggesa pihak berkuasa menyiasat dan mengambil tinndakan tegas terhadap pihak sekolah yang jelas sekali biadab dan mencaabar undang-undang di negara ini.

Sumber : Facebook

Be the first to comment on "Tular [VIDEO] lagu Negaraku dalam bahasa Mandarin dan ini alasan diberi bila kantoi – Limau Madu Press"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*