‘Ustaz Segera’ Kerap Buat Hal Jejaskan Imej Rancangan TV Islam. Petisyen Dicipta Untuk Tarik Gelaran Da’i, PU & Imam Muda. Tak Sangka Ini Pula Reaksi Dari Netizen

Masih tidak reda lagi mengenai isu dan kes yang menimpa Da’i Farhan. Secara ringkasnya, ramai yang tidak berpuas hati dengan tindakannya yang berkahwin semasa sedang mengerjakan umrah, sedangkan isterinya terdahulu sedang sarat hamil.

Tidak terhenti disitu, segala kata-kata dan kenyataan yang dikeluarkan olehh Da’i tersebut di media, telah menimbulkan marah dan kesal sekali lagi oleh sesetengah individu.

Da’i Farhan jejaskan imej Rancangan TV Islam!

Sebuah akaun Twitter dikenali sebagai AdrujaMK, telah memuat naik sebuah posting berbaur kemarahan dan tidak kepuasan hatinya terhadap Da’i Farhan.

Malah, dia juga memaksa untuk sebuah syarikat televisyen, untuk menarik balik gelaran “Da’i’, yang telah diberikan kepada Da’i Farhan itu.

Tak menjaga imej Islam & gelaran dipakai

Jelasnya lagi, gelaran tersebut tidak layak digunakan lagi kerana tidak selari dengan imej yang telah ditonjolkan

. Agak menngejutkan juga apabila terdapat individu yang membuat petition atas talian supaya gelaran-gelaran seperti Da’i, Pencetus Ummah dan lain-lain ditarik balik.

Lepas ni hanya panggil Encik sahaja

Ramai yang sokong cadangan terbabit

Cadangan penarikan gelaran-gelaran tersebut, kebanyakannya mendapat sokongan penuh daripada orang ramai.

“Bila terkenal semuanya halal…”

Tarik jelah balik gelaran tu

Bila bergraduasi dari produk rancangan tv…

Sebelum kejadian Da’i Farhan ini, terdahulu netizen pernah berang dengan tindakan PU Abu, juga yang berkahwin dan menceraikan bekas isterinya ketika sarat hamil.

Walau apapun, kita hanya mampu doakan yang terbaik untuk mereka-mereka diluar sana. Diharapkan agar selepas ini, tidak ada lagi menyalah gunakan gelaran yang telah diberikan kepada mereka.

Bukankah lebih baik bertindak secara rasional terlebih dahulu sebelum membuat sesuatu keputusan?

Sumber: AdrujaMK.

Be the first to comment on "‘Ustaz Segera’ Kerap Buat Hal Jejaskan Imej Rancangan TV Islam. Petisyen Dicipta Untuk Tarik Gelaran Da’i, PU & Imam Muda. Tak Sangka Ini Pula Reaksi Dari Netizen"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*