“Maaf Pemberian Duit 10,000 Dollar Cik Lan Tolak,” – Roslan Shah Cerita Aliff Syukri Mahu Derma Buat Ibunya Hid4p K4nseer Pervt Tahap 4

Penyanyi dan hos, Roslan Shah awal semalam menerusi Instagram ada merakamkan rasa terh4ru apabila usahawan selebriti, Datuk Seri Aliff Syukri bermurah hati untuk mendermakan wang tunai sebanyak 10,000 Dollar bagi meringankan beb4n ibunya yang kini menghid4p k4nseer perut tahap 4.

Menerusi ruangan kapsyen menerusi entri kenyataan, Roslan yang mesra disapa Cik Lan yang terkejut dengan tawaran tersebut mengakui sudah lama mengenali Aliff dan isterinya kerana pernah saling bekerjasama.

Aliff bersama isterinya, Datin Seri Shahida sekeluarga melawat itu bintang asal Singapura itu Sabtu lalu.

“Rasa terharu, terasa terkejvt Dan terasa tidak percaya…Pemberian Dato Seri Aliff Syukri Dan Datin Seri Shahidah dengan hati yang ikhlas Dan Manusia yang Mulia di muka bumi ini…Cik lan tolak Cara yang baik Dan terlalu banyak.

“Cik lan sebenarnya nak merahsiakannya tetapi ini adalah cerita yang baik …Sekeluarga datang ke rumah cik lan gara gara hendak mengziarahi Ibu tercinta cik lan yang sedang S4kit tahap Stage 4 peny4kit k4nseer Perut itu bagi cik lan dah terasa terharu kerana mengziarahi Ibu tercinta cik lan.

“Cik lan dah kenal Dato Seri Dan Datin Seri lebih 6 Tahun kerana cik lan terpilih mengikuti Road Tour Dherb sebagai pengacara majlis Dan menyanyi bersama mereka 2 tahun berturut -turut, yang cik lan tahu semasa bekerja Dato Seri Dan Datin Seri seorang yang tegas semasa kerja Dan sangat displine.

“Tak suka orang mencvri, cakap b0h0ng, meminta-minta Dan Tak suka membvruk-bvrukkan orang. Itu lah Cara Dato Seri Dan Datin Seri suka orang yang ikhlas, Jujur Dan Amanah…Kalau Kasi m4rah dato Seri Aliff Syukri Memang boleh roboh bangunan yang baru siapa ya…Awasss! hehehe,”tulisnya.

Pada masa sama, Cik Lan turut meminta ramai supaya tidak menghakimi orang lain tanpa mengetahu diri mereka secara  peribadi.

“Di sebaliknya insan yang berhati Mulia Dan sangat kasih sayang insan insan yang baik denganya di sebaliknya kalau sesiapa tidak mengenali Dato Seri Aliff Dan Datin Seri Shahidah mereka tidak tahu.

“Kita kena menghorm4ti Dan jangan cepat menghvkum sesama manusia yang Kita tidak mengenali ya….berbaik lah dengan sesiapa saja…insyallah Allah Akan Kasi rezeki kepada sesiapa saja.

“Dato Seri Aliff seb4k Dan men4ngis Apabila melihat Ibu tercinta cik lan Sabtu lepas…Amin.

“Semoga Suami Isteri akan di sayangi Dan menghorm4ti Datin Aliff Syukri Dan Isterinya Datin Seri Shahidah ya. Cik lan perlukan doa saja bukan kerana duit…amin..insyallah rezeki Ada di Mana-mana,” tulisnya panjang lebar.

Lalu menerusi entri terkininya pula, Cik Lan memaklumkan dirinya tidak menerima sumbangan yang mahu disumbangkan pasangan usahawan berkenaan. Kenyataan sama turut dikongsikannya menerusi Insta Stories.

“Bagi Cik lan Doakan untuk Ibu tercinta cik lan Puan Mariam Bte Kari sudah bersyukur. Amin,” tulis Cik Lan.

Foto: Instagram Roslan Shah

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook 

Sumber  : MH

Be the first to comment on "“Maaf Pemberian Duit 10,000 Dollar Cik Lan Tolak,” – Roslan Shah Cerita Aliff Syukri Mahu Derma Buat Ibunya Hid4p K4nseer Pervt Tahap 4"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*