“Kalau Memang Dah Gat@lI Menged1k, Takyah Guna AIasan Jumpa Depan Kaabah.” – Ridhuan Tee ‘s0und’ Da’i

K0ntr0versi yang meIanda beberapa orang pendkwah berhubung kait dengan pernikahan kedua sehingga mengakib@tkan pencer4ian dengan isteri pertama benar-benar mendapat liputan meluas media.

Jika sebelum ini Pencetvs Ummah Abu Sufian telah memulakan kontr0versi dengan mencer4ikan isteri pertama yang sarat hamiI b@yi sulung mereka untuk bernikah dengan seorang j4nda, baru-baru ini Da’i Farhan turut meIakukan tind4kan hampir serupa.

Bernikah dengan seorang j4nda anak 8 di Tanah Suci, Da’i Farhan kemudiannya mencer4ikan isteri pertama yang sedang s@rat mengandvng anak kedua mereka selepas satu demi satu pended4han mengenai dirinya terb0ngkar.

Jumpa depan Kaabah bukan semestinya jadikan isteri

Terkes@n dengan senario geIaran pendkwah dijadikan bahan kec4man, seorang pensyarah dan juga penceramah terkenal, Pr0f . Dr. Mohd Ridhuan Tee Abdullah telah tampil menc0retkan am4ran kepada golongan pendkwah segera ini.

Jumpa depan Kaabah bukan semestinya jadikan isteri

Terkes4n dengan senario geIaran pendkwah dijadikan bahan kec4man, seorang pensyarah dan juga penceramah terkenal, Pr0f . Dr. Mohd Ridhuan Tee Abdullah telah tampil menc0retkan am4ran kepada gol0ngan pendkwah segera ini.

“Bila kahwin aIasannya mudah, jodoh.”

Sudah2 r0sakkan agama suci kita

Ridhuan Tee juga sempat memberikan beberapa nasihat kepada mereka yang menggeIarkan diri pendkwah agama agar memberi cont0h yang baik kepada masyarakat kerana setiap perkara bur0k yang dilkukan oleh mereka sudah pasti dipandang oleh orang awam.

Sehubungan dengan itu, diakhir penulisannya beliau mer4yu agar para pendkwah selebriti ini berhenti menc4nang kisah mereka di media sosiaI kerana melalui medium ini ramai orang boleh memanipuIasikan setiap butiran yang kita sampaikan.

Kena setepek! Terbaik prof

Merujuk kepada perkongsian tersebut, rata-rata netizen bersetuju dengan apa yang disampaikan oleh Prof Dr. Ridhuan Tee itu. Walaupun kedengaran agak kasar, namun ia telus dan sememangnya bertepatan dengan segala kontr0versi yang berIaku sekarang.

Mungkin mereka leka dengan dunia

Setuju dengan teg0ran tu

Sumber : Mohd Ridhuan Tee Abdullah

Via OMM

Be the first to comment on "“Kalau Memang Dah Gat@lI Menged1k, Takyah Guna AIasan Jumpa Depan Kaabah.” – Ridhuan Tee ‘s0und’ Da’i"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*