SAH !! Eizlan Yusof Kini Bergelar Suami Wanita Serani, Bakal Adakan Majlis Empat Hari Berturut-Turut Dan Menelan Kos Sebanyak Ini Buat Ramai Terkejut

PELAKON Datuk Seri Eizlan Yusof selamat diijab kabul dengan suri hati pilihannya, Natasha Rosa Boudville, 29, dengan sekali lafaz pada Khamis.

Pasangan ini disatukan dalam majlis penuh istiadat dan meriah di The Glass Suite, Bora Ombak, Marina Putrajaya, kira-kira pukul 3.28 petang.

Pasangan itu dinikahkan oleh Pengarah Jabatan Agama Islam Wilayah (Jawi) Persekutuan, Kolonel Bersekutu (PA) Mohd Ajib Ismail.

Eizlan menyerahkan mas kahwin sebanyak RM80 dan sebentuk cincin berlian, selain wang hantaran berjumlah RM12,121.90.

Natasha yang berketurunan Serani memeluk Islam pada Ogos tahun lalu itu menyerahkan lima dulang hantaran, berbalas tujuh dulang hantaran daripada pihak lelaki.

Eizlan sah menjadi suami Natasha dengan sekali lafaz.

Sebelum upacara akad nikah, Eizlan diarak menyeberangi tasik Marina Putrajaya menaiki bot Angkatan Pertahanan Awam Malaysia (APM) dengan diiringi beberapa pegawai tertinggi dan bersekutu agensi itu.

Selain itu, majlis turut diserikan dengan upacara berbalas pantun dari kedua-dua pihak sebagai sebahagian daripada kemeriahan adat tradisi Melayu.

“Sejujurnya banyak elemen kejutan yang dirahsiakan dari saya sendiri tetapi disediakan rakan-rakan dalam menjayakan majlis pada hari ini.

“Saya sangat terharu dengan sokongan mereka yang sudi menjadikan majlis pada hari ini sangat meriah,” kata Eizlan kepada mStar.

Majlis resepsi pasangan ini bakal diadakan pada Jumaat di lokasi yang sama.

Pada malam resepsi, Eizlan dan Natasha bakal diberi penghormatan istiadat penuh APM antaranya perarakan ‘sword bearer’ (silang pedang) oleh barisan pegawai beserta pancaragam ‘bagpipe’.

Majlis perkahwinan Eizlan dan Natasha berlangsung selama empat hari berturut-turut dan menelan kos lebih RM1 juta.

Majlis kahwin cecah kos RM1 juta, Eizlan Yusof tak tahu menahu – “Semuanya rakan yang sediakan”

Wahhh banyaknya perbelanjaan sampai RM 1 juta. Boleh pinjam sikit tak Datuk Seri?

Posted by mStar Online on Thursday, December 12, 2019

SUMBER

Be the first to comment on "SAH !! Eizlan Yusof Kini Bergelar Suami Wanita Serani, Bakal Adakan Majlis Empat Hari Berturut-Turut Dan Menelan Kos Sebanyak Ini Buat Ramai Terkejut"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*