“Hal video klip buaya pun tak setel lagi” – Da’i Farhan Dapat Dipl0ma Perub4tan Islam, Netizen Tud0h Tunggang Agama!

Baru saja semalam viral isu Da’i Farhan bakal dikenakan tind4kan mahkamah selepas wanita bernama Ches Al-Maliki membuat aduan da@kwaan pendkwah tersebut mel4nggar Undaang-undaang Keluarga Islam kerana berp0ligami diluar kebenaran mahkamah, hari ini muncul pula isu baru.

Isteri kedua Da’i Farhan, Dr Aireen telah viraI di Twitter selepas dia memuat naik p0sting Instagram yang mengatakan suaminya kini sudah menerima Dipl0ma Perubaatan Islam. Laa pulak?? 

“Demi sebuah mukjiizat yang ag0ng. Demi perjuangan dalam perubatan yang terunggul” 

Menerusi p0sting tersebut, Dr Aireen dilihat sangat berbangga dengan dipl0ma yang dimiliki suaminya dan menangkis kata-kata orang ramai yang perub4tan seperti ni tidak setanding dengan perubaatan moden.

“Pakai title dokt0r tanpa tauliah, ni dah ‘perub4tan Islam’ pulak” 

P0sting yang dimuat naik Dr Aireen ini telah mendapat kec4man daripada netizen yang rata-rata mula merasakan tind4kan pasangan suami isteri ini makin peliik dan seakan-akan cuba ‘menungg4ng agama’ serta mempertikai dipl0ma yang didapatinya. 

Malah rasanya semua pun sedia maklum bahawa Dr Aireen sendiri terpalit dengan pelbagai lsu seperti menggunakan title dokt0r tanpa tauliah dan kereta Kenari yang katanya dilarikan dia tanpa membayarnya. Haish! 

Apa-apapun admin harap netizen jangan mengec4m dulu dan kita tunggu apa kata Da’i Farhan pula tentang lsu ini. Haih setiap hari ada saja kan kisah mengenai mereka ni? 

Sumber:lobakmerah

Be the first to comment on "“Hal video klip buaya pun tak setel lagi” – Da’i Farhan Dapat Dipl0ma Perub4tan Islam, Netizen Tud0h Tunggang Agama!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*