Rugi 30 ribu, lelaki menang kes saman bekas tunang sebab tak jadi kahwin

Jodoh dan pertemuan adalah rahsia daripada Allah S.W.T. Siapa jangka perhubungan yang sedang menghitung hari untuk disatukan akhirnya terbengkalai di tengah jalan.

Lebih memeritkan lagi, perhubungan yang sudah berada di fasa terakhir persiapan untuk pernikahan diputuskan dengan segala persiapan majlis pernikahan sudah pun tersedia.

Menang kes saman tak jadi kahwin

Teruk menanggung kerugian, seorang pemuda telah mengambil keputusan menyaman bekas tunangnya itu. Kejadian yang berlaku hampir 3 tahun akhirnya selesai apabila dia memenangi kes tersebut dan bekas tunangnya terpaksa membayar tuntutan saman yang telah dikemukakan.

Selepas beberapa kali turun naik ke mahkamah untuk menyelesaikan hal tersebut, akhirnya kes saman itu berakhir dengan kemenangan di pihaknya.

Tanggung kerugian puluhan ribu

Menurut kisah yang diceritakan menerusi media sosial beberapa tahun yang lepas, Ezrin memberitahu bahawa bekas tunangnya telah memutuskan perhubungan mereka tanpa sebarang sebab utama dan dia telah menanggung kerugian hampir RM30,000 untuk segala urusan perkahwinan mereka.

 

 

Sebagai pengajaran kepada defendan

Menerusi penerangan yang dibuat oleh lelaki tersebut dia juga menjelaskan bahawa pendedahan yang dilakukan bukanlah untuk mengaibkan, namun sebagai pengajaran untuk defendan agar  tidak sesuka hati melakukan tindakan  mengundang masalah kepada mana-mana pihak lagi.

Baru kau tahu rasanya

Sehubungan dengan perkongsian tersebut, rata-rata netizen telah meninggalkan komen yang pelbagai diatas kemenangan Ezrin dalam kes saman tersebut.

Rata-rata daripada mereka telah menyuarakan rasa setuju dan mengatakan bahawa perkara tersebut harus didedahkan agar menjadi pengajaran kepada semua.

Orang perempuan ingat lelaki ni apa?

Memang patut pun fight benda ni

Untuk maruah yang telah tercalar

Sumber : ezrinmn

Be the first to comment on "Rugi 30 ribu, lelaki menang kes saman bekas tunang sebab tak jadi kahwin"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*