‘Arw@h ayah datang untuk jemput dia’ – Ibu gadis 200kg kongsi cerita sayu..

SELEPAS lima bulan mender!ta peny4kit m!steri sehingga fizikaInya membesar dua kali ganda, Nur Izzati Afiqah Hussian, 29, menghembuskan nafas terakhir, 10.30 malam tadi.

Ibunya, Maheran Daud, 54, berkongsi cerita sed!h sebelum pemergian anak perempuannya itu yang did@kwa terkena buatan orang.

Beberapa jam sebelum arw4h Afiqah dijemput Ilahi, dia sering memanggil arw4h bapanya yang men!nggal dunia sejak 16 tahun lalu sambil melambai tangan.

Maheran yang sudah berasa tidak sedap hati berkata, dia memberitahu bahawa bapanya sudah lama men!nggal dunia, namun tidak diendahkan, malah Afiqah berkata bapanya datang untuk menjemputnya..

“Dia asyik memanggil arw4h abahnya sambil melambai-lambai tangan dengan mengatakan arw4h datang untuk menjemputnya, namun saya tidak bertanyakan ke mana kerana sudah dapat merasakan yang Afiqah akan dijemput Ilahi.

“Sambil itu kami semua membacakan surah Yasin di sebelahnya dan sebaik tamat, Afiqah menyuruh membaca (Yasin) sekali lagi dan dia mengikutinya perlahan-lahan,” katanya.

Maheran berkata, beberapa jam sebelum menghembuskan naf@s terakhir, anaknya juga ada meng@du rasa Ietih sebelum keluar sedikit ket0Ian dar4h be.ku dari dub0rnya dan dia merasakan aj@l anaknya semakin hampir..

Katanya, sebaik Afiqah tidak sedarkan diri, imam segera dipanggil dan Afiqah sempat mengucapkan dua kalimah syahadah sebelum menghembuskan naf@s terakhir.

“Kami segera menghubungi kIinik kesihatan di sini yang datang tidak lama kemudian untuk mengesahkan waktu kem4tian anak saya.

“Saya reda dengan pemergian Afiqah walaupun hanya berselang enam bulan sahaja dari tarikh anak bongsu dijemput Ilahi yang mana simpt0m yang dialami mereka berdua sama,” katanya memberitahu arw4h anaknya itu sering merenung wajahnya dan kakak sulung serta persekitaran rumah, seolah-olah sudah tahu akan meningg4lkan mereka.

Maheran berkata, selepas kisah Afiqah dipaparkan di dalam akhbar baru-baru ini, ramai peng@mal perubatan alternatif datang untuk cuba merawat anaknya dan keadaan Afiqah dilihat semakin baik kebelakangan ini.

“Saya perhatikan saiz fizikalnya yang asal hampir 300 kilogram ada menunjukkan penyusutan dan kaki kiri sudah boleh digerakkan sendiri serta dibengkokkan perlahan-lahan.

“Dia juga kerap memberitahu saya bahawa dia sudah reda dengan takdir yang men!mpanya dan enggan lagi memikirkan sama ada ia perbuatan khi4nat (sihir) atau bukan,” katanya.

-cempedakcheese 

Dipercayai m4ngsa iImu h!tam wanita 200kg mennggaI dunia

Wanita yang mengalami peny4kit misteri dengan berat badan naik mendadak sehingga mencecah 200 kilogram (kg), Nur Izzati Afiqah Hussian meninggal dunia malam tadi di Kampung Gaung, Tendong, Pasir Mas.

Menerusi lap0ran Sinar Harian, ibu saudaranya, Zainab Hassan berkata, wanita berusia 29 tahun itu meng4lami pendar4han luar biasa dan menjadi Iemah sebelum menemui aj4l.

“Mulanya, kami ingatkan dia datang h@id tetapi berIaku dalam keadaan yang begitu banyak.

“Dar4h tersebut keluar pada jam 2 petang dalam keadaan berket0l,” katanya.

Balai B0mba dan Penyelamat Pasir Mas turut membantu urusan pengebum!an kerana keadaan fizik4l arw4h sebelum disemadikan jam 11 pagi ini di Tanah Perkub0ran Islam Kampung Gaung.

Terdahulu, bekas tenaga pengajar sebuah kolej di Melaka itu mender!ta sejak Ogos lalu dengan mengal@mi rasa sak!t di beberapa bahagian tub0h dan sering dig@nggu kejad!an mist!k.

Sumber : Sinar Harian

Via OMM

Be the first to comment on "‘Arw@h ayah datang untuk jemput dia’ – Ibu gadis 200kg kongsi cerita sayu.."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*