SusuIan Status Macam Sndir Dia JaIin Hbngan Dengan Fatin, Ini Jawapan BaIas Ches Kepada Isteri Da’i Farhan

” Ya, betuI… saya nafikan setiap tudvhan terhadap saya itu. Saya tahu sebelum ini pun dia pernah post di sosial media mengenai perkara ini sehingga ada beberapa followers dia yang maklumkan kepada saya mengenai perkara itu.

Itu penjelasan rakan baik kepada bekas isteri pertama pendkwah bebas Dai Nik Farh4n iaitu Nafsarah MaIiki menafikan dkwaan kononnya dia menjalinkan hbngan terlrang seperti yang disebarkan pihak tertentu sebelum ini.

Menurut Nafsarah atau lebih dikenali sebagai Ches AI-MaIiki, ia merupakan ftnah yang sengaja direka-reka kerana mahu menjtuhkan dirinya selepas kemeIut rumah tangga yang terjadi sebelum ini.

Nik Farh4n sebelum ini memuat naik posting mendedahkan mengenai hbngan istimewa Ches dan bekas isteri pertamanya, Fatin.

” Bagi saya itu suatu ftnah yang sengaja dibuat terhadap saya lebih-lebih lagi saya peIik juga dia deIete posting itu. Saya nak komen apa pun saya jadi tak tahu,” ujarnya kepada mStar.

DaIam pada itu, Ches turut bertanyakan mengenai bukti yang manakah yang dimiliki Nik Farh4n itu menunjukkan dia menjalin hbngan sngsang dengan Fatin.

” Saya sendiri tak faham maklumat bagaimana yang dia kononnya cuba nak sampaikan. Serius, saya tak tahu apa bukti yang dia ada yang menunjukkan saya ada hbngan istimewa itu.

” Saya anggap ia ftnah yang cuba dilemparkan kepada diri saya,” katanya.

Menjawab persoalan media mengenai kelantangannya bersuara mengenai rumah tangga Nik Farh4n dan Fatin, Ches menjelaskan bahawa dia berasa mrah dengan tindakan seorang pendkwah yang menggunakan agama untuk menghalalkan setiap perlakuan buruknya.

SeIain itu, kata Ches, sifat kasihan untuk membantu rakannya yang teraniaya membuatkan dia nekad untuk membantu menyelesaikan kemeIut rumah tangga wanita itu.

” Saya faham watak Fatin itu sendiri yang pendiam, tidak berani dan saya sebagai kawan yang mendengar permsalahan dia sejak dari awal jadi saya rasa terpanggil untuk buat begini.

Posting dimuat naik isteri kedua Nik Farh4n seolah-olah menyindir Ches dan Fatin. (Kanan, status sebelum ini dimuatnaik Farhan)

” Sejujurnya saya tiada msaIah dengan isu p0Iigami cuma yang buat saya mrah adalah kerana dia (Nik Farh4n) menggunakan agama untuk menghalalkan perbuatan buruk dia.

” ltu yang saya tentang sebenarnya. Sebab itu saya selalu tegaskan mengenai penungg4ng agama,” ujarnya.

Sebelum ini, isteri kedua Nik Farh4n iaitu Noorainul Naqim Mohd Radzi ada memuat naik entri seolah-olah menyindir Ches dan bekas madunya itu.

Menurut posting itu, Noorainul meluahkan hasrat untuk menghasilkan novel cinta luar biasa dengan memilih kisah percintaan peng-kid yang tidak kesampaian sebagai jalan cerita naskhahnya itu.

Apa Kata Anda? Dah Baca Jangan Lupa Komen Yang Baik-Baik Sahaja Dan Share Ya. Terima Kasih.

Sumber : mstar

Be the first to comment on "SusuIan Status Macam Sndir Dia JaIin Hbngan Dengan Fatin, Ini Jawapan BaIas Ches Kepada Isteri Da’i Farhan"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*