[VIDEO] “Itu Dia Pakai Tudung Mesti Jah4t Punya” – Biarpun Dim4ki, Makcik Driver Bas Ini Masih Steady!

Biarpun diherdiik dengan kata-kata kes4t serta dicemuh dengan pelbagai gelaran kas4r, namun sikap sabar pemandu bas yang viral baru-baru ini dipuji ramai.

Difahamkan kejadian itu tercetus apabila seorang penumpang wanita memarahi pemandu itu selepas dia melakukan brek kecemasan.

Tindakan pemandu itu didakwa oleh penumpang tersebut sebagai b4haya dan hampir menyebabkan anaknya terced3ra.

Rentetan daripada itu, penumpang berkenaan dilihat telah meng4muk dan tidak henti memar4hi pemandu tersebut.

Malah, kata-kata kasar penumpang itu yang membangkitkan isu tudung turut menjadi perhatian ramai.

“Itu dia pakai tudung dia mesti jah4t punya,” katanya.

Anda boleh lihat video penuh di bawah.

Wanita Maki Driver Bas

Katanya sebab driver bas brek mengejut anak dia terjatuh .Nak marah sekalipun jaga la bahasa,adap tu penting ,Driver tu pun dah pangkat mak kita ..video : obysaputra

Posted by Samad dan Said on Saturday, December 21, 2019

Namun, disebalik kejadian itu, ramai juga netizen memuji sikap sabar pemandu berkenaan.

“Terbaik driver, awak contoh muslimah yang baik. Walaupun dim4rahi tetap tenang dan sabar, semoga murah rezeki akak,” kata seorang pengguna Facebook (FB) dikenali sebagai Nijey Ibrahim,

Sementara itu seorang lagi pengguna FB, Aliff meminta supaya pihak syarikat bas berkenaan memberi anugerah kepada pemandu tersebut.

“Tolong bagi anugerah pemandu cemerlang untuk akak ni. Aku sebagai lelaki pun malu la dengan kerjaya akak ni, hebat,” katanya.

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber  : Gempak

Be the first to comment on "[VIDEO] “Itu Dia Pakai Tudung Mesti Jah4t Punya” – Biarpun Dim4ki, Makcik Driver Bas Ini Masih Steady!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*