“Dah Allah Bagi, Nak Saya Tukar Ke Baru Tak H1na Saya” – Gara-Gara Hidung, Siti Sarah Terpaksa Tanggung Derita 30 Tahun!

Penyanyi Siti Sarah Raisudin meluahkan rasa kec3wanya apabila masih ada segelintir pihak yang masih mengh1na dan meng3cam bentuk fizikal seseorang.

Menerusi satu posting di Instagramnya, Siti Sarah memberitahu dia juga pernah terpalit dengan 1su tersebut, malah sudah menanggung pender1taan itu lebih 30 tahun.

“Tadi ternampak Siti Nordiana bercakap pasal body shaming. Sarah sebenarnya dari kecil sampai hari ni masih menghadapi masalah yang sama iaitu orang pandang jijik mengenai bentuk hidung saya.

“Jauh di sudut hati saya dah tak boleh hadam benda ni sebab dah lebih dari 30 tahun. Hidung, hidung dan hidung. 

“Nak saya tukar hidung ke baru tak h1na saya? Bagi tahu dengan saya macam mana nak buat sebab Allah bagi saya hidung ni,” katanya.

Jelas Siti Sarah lagi segala kutukan tentang hidungnya itu juga dibaca oleh ahli keluarganya.

“Untuk pengetahuan awak, kutvkan hidung tu satu keluarga saya baca, suami dan anak-anak.

“Orang sekarang ni dah terlalu teruk bab mengutuk fizikal orang. Terlalu ramai orang yang macam saya diluar sana mender1ta sebab kene kutvk dengan orang yang macam ni,” katanya.

View this post on Instagram

Tadi tengah scroll ig, ternampak @sitinordiana bercakap pasal body shaming, di ig @mediahiburan ..n ada yg bercakp pasal berat badan dan gigi die.. sarah sebenarnya dari kecil sampai hari ni masih menghadapi masaalah yg sama😭😭😭 yatitu org pandang jijik mengenai bentuk hidung saya.. i dont know how to tell thm off!! jauh di sudut hati SAYA DAH TAK BOLEH HADAM bende ni sebab saya pun HADAP bende ni selama lebih dari 30 tahun . over and over again saya dok denga bende yg sama pasal HIDUNG HIDUNG DAN HIDUNG… nak say tuka hidung ke baru tak hina saya?? bagi tau dengan saya macam mana nak buat sebab … Allah bagi bagi saya hidung ni .. what should i do? Cry? Awak puas hati ke bila awak kutuk org? Kalau awak berada ditempat saya , mungkin sekarang awak dah ada dalm wad gila!! FYI segala kutukkan awak pasal HIDUNG saya, satu keluarga saya baca suami dan anak2! Do u KNOW THAT ??? Org sekarang ni dah terlalu teruk bab2 mengutuk fizikal org .. Terlalu ramai org yg macam saya diluar sana menderita sebab kene kutuk dengan org yg macam ni… korang je yg tak tau. Ada manusia sekrg yang hitam hati dia, kutuk yang bukan-bukan pasal orgg.

A post shared by Siti Sarah Raissuddin (@sitisarahraissuddin) on

Sementara itu, menerusi ruang komen rata-rata pengikut Siti Sarah dilihat memberi kata-kata semangat kepadanya.

Kebanyakan mereka meminta supaya Siti Sarah bersabar dan mengendahkan kutukan berkenaan.

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber: GEMPAK

Be the first to comment on "“Dah Allah Bagi, Nak Saya Tukar Ke Baru Tak H1na Saya” – Gara-Gara Hidung, Siti Sarah Terpaksa Tanggung Derita 30 Tahun!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*