Tular Perrli Kesihatan Puteri Balqis, Lelaki sam@n bek@s tunang Menjadi Bualan

 

Ingat lagi tak dengan kisah seorang lelaki yang viral di Twitter, gara-gara mahu sam4n bek4s tunangnya, dengarnya dia telah menang sam4n tersebut.

Sudah reda dengan issu tunang, lelaki yang dikenali sebagai Muhammad Ezrin Mohd Nazan, 30, sekali lagi menjadi perhatian netizen, apabila terdapat satu seolah dia mempert1kaikan keadaan kesihatan pelakon cilik, Puteri Balqis.

Mengaku sak1t k4nser supaya buku laris

Dalam tweet tersebut, lelaki itu menulis, ‘mengaku sak1t kansr supaya buku puisi terjual laris’. Seakan sama dengan kisah Puteri Balqis, yang pada awal ura-ura mengatakan dia mengh1dap kansr, kini sedang aktif menjual bukul puisi.

Aqish tak pernah cakap dia ada kansr

Menerusi beberapa siri temu bual, dimaklum Puteri Balqis tidak mengh1dap k4nser. Namun, doktor yang merawat memaklumkan pelakon kanak-kanak itu mempunyai penyak1t yang masih lagi belum diketahui puncanya.

“Saya tengok kandvngan hem0gl0bin dalam dar4hnnya sangat rendah, jadi saya jalankan ujian lain untuk fungsi hati dan buah pingg4ng. Selepas semua kajian dilakukan, saya mendapati dia tidak mengh1dap k4nser, tetapi masalah berlainan…” – Dr Dr Masri Muhamed (Harian Metro)

Patut la tunang minta putus…

Sementara, rata-rata netizen berasa kur4ng senang dengan tweet tersebut, menyebabkan lelaki itu tervk dikec4m dan disifatkan sebagai tid4k menjaga sensitiviti orang lain.

Beria sangat kau ni, tak jadi kawin pun nak bagi tahu satu dunia

Patut la putvs tunang, mulvt longkang

Jangan mendongak ke langit sangat bang

Benar atau tidak bukan hak kita yang menentukan, setiap yang berlaku ada hikmahnya. Puteri Balqis pernah membawa nama Malaysia dalam industri seni, jadi tiada salahnya dikala dia susah ada pihak menghulurkan bantuan.

Sumber : Muhammad Ezrin Mohd Nazan / rimbabara.my

 

Be the first to comment on "Tular Perrli Kesihatan Puteri Balqis, Lelaki sam@n bek@s tunang Menjadi Bualan"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*