“Balqis M4ngsa Keadaan” – Erma Fatima

 

Sekarang ni ramai yang concern dengan apa yang berlaku terhadap pelakon cilik, Puteri Balqis.

Rata-rata menzahirkan rasa kasihan terhadap nasib yang menimpa kanak-kanak itu, termasuk sutradara terkenal Erma fatima yang merupakan salah seorang individu bertanggungjawab mengangkat bakat si cilik, Puteri Balqis.

“Balqis m4ngsa keadaan”-Erma Fatima

Sumber: mStar

Bagi Erma, Puteri Balqis 13 tahun merupakan anak yang pintar dan berbakat besar namun Erma menganggap Aqish sebagai m4ngsa keadaan, lapor Berita Harian.

Malah Erma turut mempersoalkan cara remaja yang pernah meraih trofi Pelakon Wanita Terbaik, Anugerah Televisyen Asia ke-19 itu dibesarkan.

Sebagai wanita bergelar ibu, tidak kiralah ibu bapa Balqis sudah berpisah, bagi saya, bukan begitu cara membesarkan anak.

“Saya tidak sanggup melihat apa yang terjadi kepada Balqis, apatah lagi membaca laporan mengenai kisah mal4ng hingga perlu menjual buku puisi demi kelangsungan hidup.”

Sumber: blog

Malah Erma turut bertanya mengenai pendapatan Balqis ketika aktif berlakon.

“Saya pernah dengar mereka hidup merempat dahulu, tetapi dengan bakat Balqis, hidup mereka berubah.

“Tetapi mengapa terjadi lagi perkara sama sekarang,”

Malah Erma turut mempersoalkan masa depan remaja itu termasuk persekolahannya.

“Dahulu Balqis belajar dari rumah dengan menggunakan khidmat guru persendirian. Sekarang apa sudah jadi? Bagaimana dengan masa depannya?”

Sejak beberapa hari ini nama Puteri Balqis mula mendapat perhatian lepas dia membuat pengakuan dalam salah satu program di televisyen mendakwa ada masanya dia terpaksa mengikat perut dan tak jamah makanan selama beberapa hari disebabkan desakan hidup.

Namun Puteri Balqis tetap teruskan hidup dengan mencari pendapatan sendiri, hasilkan buku puisi dan jual di jalanan sambil ditemani ibunya, Norashikin Mohd Aziz.

Semoga Balqis terus kuat!

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Sumber : Lobak Merah

 

 

Be the first to comment on "“Balqis M4ngsa Keadaan” – Erma Fatima"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*