Tegur4n Sharifah Sakinah buat ibu Puteri Balqis “ukur baju di badan sendiri”

 

Baru-baru ini kisah pelakon cilik Puteri Balqis, 13, yang mend4kwa beberapa hari kel4paran kerana tidak lagi boleh berlakon setelah dit!mpa penyak!t m!steri mengej0tkan ramai pihak.

Ada membuat d4kwaan bahawa pemain industri hiburan tidak membantu atau mempedulikan Puteri Balqis sejak sak!t. Kini, melalui Berita Harian, pelakon Sharifah Sakinah pula tampil menjelaskan yang ramai pemain industri membantunya sebelum ini.

Namun begitu, apa yang menghairankan, kutipan wang yang dibuat serta wang hasil berlakonnya seakan Iesap.

Menceritakan kembali usaha yang diIakukannya termasuk beberapa rakan selebriti untuk membantu Balqis,  Sakinah juga memberitahu bahawa selepas itu Balqis seakan menjadikan rakan-rakan satu industri seperti mus0h.

“Memang seronok menjual barang milik Michael Ang, ketika itu, untuk kutipan d3rma untuk Adik Balqis. Sampai terbaring di kaki lima.”

“Kegembiraan ada kalanya menunt0t pergel0tan. Semua orang mempunyai masalah dan uj!an datang dengan pelbagai cara.”

“Menjadi perkara biasa, kalau kawan atau mereka yang kita saya sayang berdepan masaIah, kita pasti akan membantu mengurangkan beb@nnya. Malah, Michael sendiri banyak menghulurkannya tawaran berlakon.”

“Kami tak mahu memb3nci dia, tetapi habis semua orang dia jadikan mus0h. Saya tak faham. Ikutkan, banyak kutipan derma dan sumbangan yang diberi teman artis kepada keluarganya.”

“Kalau tak percaya, tanyalah teman artis lain yang pernah terbab!t dan berbesar hati membantunya. Tetapi, ke mana duit d3rma dan wang pendapatan yang diperoleh ketika dia aktif berlakon.”

Sakinah juga tidak menjelaskan dengan pasti tetapi kata-katanya yang seterusnya seolah-olah ditujukan kepada ibu Balqis:

Dalam hidup ini, tak kira susah atau senang, s0al pembelajaran perlu diutamakan. Hantarlah dia ke sekolah. Tak perlu nak belajar di sekolah yang memerlukan yuran mahaI, sebaliknya pergi sahaja ke sekolah pendidikan biasa. Ukur baju di b@dan sendiri.

Begitu juga hal kes!hatan, hantar dan dapatkan raw4tan di h0spitaI. Jangan ambil mudah s0al ini jika dia benar-benar memerlukan pemerhatian khusus untuk mengub4ti masalah atau penyak!t yang ada.

Sebelum ini, ibu Balqis ketika ditanya apa yang akan dilakukan dengan wang derma RM 100,000 untuk membantu Balqis, ibunya memberitahu akan memasukkan Balqis ke  British Council dan mengambil kelas piano.

Namun begitu ia mengvndang krit!kan warganet yang hairan mengapa Balqis tidak dihantar ke sekolah kerajaan saja kerana wang tersebut sebenarnya did3rmakan untuk k0s perub@tan bagi mer@wat peny@kit Balqis seperti yang did4kwa.

Sebelum ini, Balqis memberitahu dia hanya bersekolah di rumah.

 

Sumber: beautifulnara.com via kasi viral

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook  Oh Media

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk pantau semua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment on "Tegur4n Sharifah Sakinah buat ibu Puteri Balqis “ukur baju di badan sendiri”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*