[VIDEO] Reb4h Secara Tiba-Tiba, Individu Nafi D4kwaan Anak Saudara Men1nggal Dunia Kerana Kor0nav1rus

Penularan wab4k kor0nav1rus yang berlaku di negara China sedikit sebanyak telah mencetuskan kebimbangan rakyat Malaysia. Ini kerana sudah beberapa k3s dilaporkan positif dan susp3k sedang diku4rantin di h0spital. Walau bagaimanapun, masyarakat digesa agar tidak menyebarkan maklumat palsu yang boleh mencetuskan suasana panik.

Seperti perkongsian seorang lelaki di Facebook, rakaman anak saudaranya rebah ketika membeli belah bukanlah disebabkan j4ngkitan kor0nav1rus. Menurut bapa saudara lagi, hasil post mortem mengesahkan Nur Izzah Izzati men1nggal dunia secara mengejut.

R3bah secara tiba-tiba

Kerana m4ti itu pasti, kita pasti akan di jemput penciptaNya.

Alfatihah buat anakanda Nur Izzah Izzati. Tidak cepat atau terlambat walau sesaat. Sukar untuk diterima tapi kami redha Allah pinjamkan 20 tahun usiamu. Terima kasih ya Allah. Kau permudahkan urusannya. Rahm4tilah dia. Terlalu mudah arw4h pergi. Pasti akan menjadi ingatan buat kami yang masih hidup..

Arw4h akan dikebumikan selepas zohor di masjid Sg Pinang Klang.

Sabarlah Lan Nasi Kukus Viral

Viral di Whatsapp

Video rakaman telah menjadi viral di group Whatsapp dan ada d4kwaan mengatakan arw4h men1nggal dunia kerana v1rus kor0nav1rus yang sedang hangat diperkatakan. Bapa saudara yang dimaklumkan mengenai penyebaran maklumat tidak sahih ini bertindak menjelaskan keadaan sebenar.

Bukan disebabkan v1rus

Allahuakbar.. Terima kasih sahabat2 yg prihatin wasap dan bertanya kabar juga cakna dengan video viral ni..Masyallah anak sedara sy ni tiba2 rebah ketika sedang membeli barang di tempat kerja beliau..BUKAN KERANA VIRUS CORONAVIRUS..HATI2 MENYEBARKAN APA YANG ANDA TIDAK PASTIPOST MORTEM ARWAH Mengatakan beliau mati mengejut.. Mudah arwah di jemput.. Bukan kerana virus.. Tolong perbetulkan..Post mortem arwah dari hospital besar kelang baru dikeluarkan pagi tadi..Alhamdulillah ramai yg hadir solat jenazah beliau selepas zohor tdi..Alfatihah buat anak saudarakuNur izzah izzati bt norazlan

Posted by Art Fever Hafiz Rusidah on Monday, January 27, 2020

Allahuakbar.. Terima kasih sahabat-sahabat yang prihatin wasap dan bertanya khabar juga cakna dengan video viral ni.

Masyallah anak sedara saya ni tiba-tiba r3bah ketika sedang membeli barang di tempat kerja beliau.

BUKAN KERANA V1RUS COR0NAV1RUS. HATI-HATI MENYEBARKAN APA YANG ANDA TIDAK PASTI.

POST MORTEM ARW4H mengatakan beliau m4ti mengejut. Mudah arw4h di jemput. Bukan kerana v1rus. Tolong perbetulkan.

Post mortem arw4h dari h0spital Besar Kelang baru dikeluarkan pagi tadi.

Alhamdulillah ramai yang hadir solat jenazah beliau selepas zohor tadi.

Alfatihah buat anak saudaraku

Nur Izzah Izzati bt Norazlan

Menurut bapa saudara lagi, hasil post mortem mengesahkan anak saudaranya men1nggal dunia secara mengejut. Hal ini sama sekali tiada kaitan dengan kor0nav1rus. Dia turut memohon agar orang ramai membetulkan keadaan dan tidak menyebarkan maklumat tidak pasti.

Sumber: OHBULAN

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook  Oh Media

Be the first to comment on "[VIDEO] Reb4h Secara Tiba-Tiba, Individu Nafi D4kwaan Anak Saudara Men1nggal Dunia Kerana Kor0nav1rus"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*