“Orang lain yang buat, orang lain pula yg salah?” – Kena Tempias ‘Geng Sanjut’, Pereka Fesyen Terkilan Disindlr Netizen Ketika Umrah

Pereka fesyen tempatan Shanell Harun meluahkan rasa kesal apabila ada segelintir pihak yang mengaitkannya dengan kontrov3rsi umrah usahawan kosmetik Nur Sajat.

Lebih mengecewakan apabila ada pengguna yang melabelkannya sebagai ‘geng Sajat’ dengan tanda pagar #PDRM (Polis DiRaja Malaysia) di ruangan komen akaun Instagramnya baru-baru ini.

“Saya masih tertanya apa motif cik abang kita komen macam ni? Geng Sajat? Adakah sy berpakaian wanita depan Kaabah? 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

They said to live a happy life, balance your Dunya around your Deen. ♥️

A post shared by shanellharun (@shanellharun) on

“Kalau cik abang tak tau, meh sini saya bagitahu. Tu Ihram, bukan Toga atau evening dress.

“Hashtag PDRM? Jen4yah apa yang saya buat? Melainkan cik abang yang telah melakukan jen4yah siber terhadap saya. Siapa kenal milik akaun ini sampaikan salam saya pada beliau.

“For now saya dah block akaun ini dan sudah delete komen tu. Saya doakan yang terbaik untuk abang ya. Insyallah,” tulis Shanell.

Sepanjang berada di Tanah Suci Makkah sejak minggu lalu, Shanell berkongsi beberapa keping foto berjubah dan berpakaian ihram di hadapan Kaabah.

Sementara itu, perkongsian Shanell mengenai ser4ngan siber oleh pihak yang tidak bertanggungjawab itu mendapat perhatian ramai termasuk rakan selebriti.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Never in my life, ever. Have I ever dreamt of being here. Manusia xsedar diri xsedar dek untung rezeki Allah kasik melimpah ruah. . That’s me. HE keeps on giving, and I keep on doing all the sins like i never care. Bukan bukak pekung / aib sendiri. Tp ini la realiti. . Manusia tidak pernah sedar nikmat dan rezeki Allah kasik. But, deep down in the deepest part of my heart. I wanted a better life, to be a better person. In quiet. . Slowly, I worked hard . Hantar dulu Mak Abah. Seeing them sending me all the pictures to me, Terkuis hati utk ke rumahNya. . Not once I told anyone, pejam celik sedar xsedar, hari ganti hari dan tiba tiba, here I am, berjalan di sebelah Makam Rasulullah, dan akan ke Kota Mekah esok. . Being here, make me feel so calm. Mashallah, sehina hina aku . Kau ttp menjemput aku. Tidak aku mengharap perubahan besar dan drastik, cukup la Engkau sentiasa dgn ku. Semoga diterima segala ibadah ku. Mudahkan perjalanan ku ke Mekah esok Ya Allah. Amin YRA.

A post shared by shanellharun (@shanellharun) on

“Yang komen tu dah pernah pergi umrah ke belum sedap mulut mengata orang,” tulis Rohana Jalil.

“Tak tahu ke orang pergi umrah macam mana? Sabar, semoga pahala berlipat ganda,” tambah Haiza.

“Kau ingat PDRRM bod0h macam otak kau ke? Nak heboh bother orang post pergi Makkah ni? Ni bangsa bvtaagama tak pun dia dah murt4d,” tulis produser filem Ayu Puteh.

Sumber: Gempak/Lepat Pisang

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook  Oh Media

Be the first to comment on "“Orang lain yang buat, orang lain pula yg salah?” – Kena Tempias ‘Geng Sanjut’, Pereka Fesyen Terkilan Disindlr Netizen Ketika Umrah"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*