Teka Teki Terjaw4b! Menteri sahkan kejadian di KLCC, warga Kanada disyaki koronav1rus dibawa ke HKL

MENTERI Kesihatan, Datuk Seri Dr Dzulkefly Ahmad mengesahkan seorang warga Kanada telah dibawa ke h0spital Kuala Lumpur (HKL) kerana disyaki koronav1rus.

Dalam satu sidang media pada Rabu, Dr Dzulkefly berkata pihaknya akan terus berhubung dengan HKL bagi mendapatkan maklumat lanjut mengenai perkara tersebut.

Salah satu foto yang tular menunjukkan anggota Hazmat datang ke Menara 3 Petronas, KLCC memakai sut perlindungan.

“Saya pun baru dapat maklumat mengenainya… saya kira pasukan Hazmat (Pasukan Khas Bahan Kimia Berbah4ya) datang dengan pakaian yang lengkap dan berjaga-jaga.

“Pes4kit telah dibawa ke HKL. Kami akan dimaklumkan perkembangan mengenai k3situ nanti. Apa pun kami akan terus berkomunikasi dengan pihak di sana,” katanya.

Beliau menjawab pertanyaan pemberita mengenai foto-foto tular pasukan Hazmat dan anggota polis yang dilihat berada di Menara 3 Petronas, bangunan KLCC, pagi Rabu.

Sebuah ambulans turut kelihatan.

Sementara itu dalam perkembangan terbaharu, sumber Kementerian Kesihatan memaklumkan bahawa HKL masih menyi4sat k3stersebut.

Menurutnya, sehingga kini masih belum ada pengesahan sama ada pes4kit tersebut, seorang remaja perempuan warganegara Kanada berusia 17 tahun, positif 2019-nCoV atau sebaliknya.

Terdahulu, menerusi foto-foto dan maklumat yang tersebar menerusi aplikasi WhatsApp itu mend4kwa pasukan Hazmat itu hadir susulan panggilan yang diterima daripada Twin Tower Medical Clinic (TTMC) mengenai seorang individu yang did4kwa disyaki koronav1rus.

Kelihatan dua anggota pasukan Hazmat berada di Menara 3 Petronas.

Maklumat tersebut juga menyatakan individu berkenaan dilaporkan pengs4an ketika berjalan di kawasan tempat letak kereta di Tower 3 berhampiran TTMC.

Maklumat yang tersebar itu turut mend4kwa, hasil pemeriksaan awal mendapati individu berkenaan positif 2019-nCoV.

Bagaimanapun, dilaporkan m4ngsa bukan penyewa di menara berkenaan.

Setakat Rabu, jumlah kumulatif k3spositif kluster koronav1rus di Malaysia adalah 12.

Sumber : Mstar/Slamber Media

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook  Oh Media

Be the first to comment on "Teka Teki Terjaw4b! Menteri sahkan kejadian di KLCC, warga Kanada disyaki koronav1rus dibawa ke HKL"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*