“Amb0i, Ainul Dah Jadi M0del” Dr. Amalina Bangga, Ainul Jadi ‘M0del’ Anak Istimewa

Rakyat Malaysia sudah semestinya tahu mengenai kisah dan kes4kitan yang perlu ditanggung oleh adik Ainul Mardhiah ini. Terdahulu, adik Ainul telah mengh1dap Germ Cell Tumour sejak dia dilahirkan. Pada usianya 9 bulan, Ainul telah mendapat perhatian daripada ramai pihak disebabkan tum0r itu telah membesar dan seberat 200 gram berada dalam mulutnya.

Kes4kitan yang ditanggung oleh Ainul Mardhiah ini kemudiannya telah mendapat perhatian daripada Dr Nur Amalina Che Bakri  serta pasukan pak4r perub4tan di London, telah mer4wat dan melakukan pemb3dahan terhadap adik Ainul ini.

“Amboi, Ainul dah jadi model…”

Setelah tumor itu berjaya dikeluarkan, perkembangan dan juga pembesaran adik Ainul ini dilihat sungguh memberangsangkan. Setiap kali gambar Ainul dikongsikan oleh ibu bapanya , pastinya ramai yang sangat kagum dengan perkembangan yang telah ditunjukkan.

Baru-baru ini, adik Ainul dikatakan telah menjalani penggambaraan bersama satu majalah untuk kanak-kanak. Lebih menarik sekali, berita ini turut dikongsikan oleh Dr. Amalina melalui laman Twitter miliknya.

“Alhamdulillah baru je selesai shooting…”

Perkara ini juga turut dikongsikan oleh ibu bapa kepada adik Ainul ini melalui laman Instagram milik mereka. Segala kisah adik Ainul Mardiah dikatakan bakal menemui pembaca di edisi istimewa dalam bulan April depan.

Dihujani dengan terima kasih!

Disebabkan perkongsian dan kata-kata Dr.Amalina tersebut, netizen dilihat meninggalkan kata-kata terima kasih kerana bantuannya sebelum ini buat adik Ainul ini.

“Terima kasih Dr. Amalina…”

Beri Ainul satu kehidupan baru…

Jutaan terima kasih buat Dr. Amalina dan pasukannya kerana sanggup membantu serta berusaha untuk memberi satu sinar baru dalam hidup adik Ainul ini serta keluarganya.

Sumber: Rose Merah

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook  Oh Media

Be the first to comment on "“Amb0i, Ainul Dah Jadi M0del” Dr. Amalina Bangga, Ainul Jadi ‘M0del’ Anak Istimewa"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*