Ditvduh Bawa Konsep ‘Bunvh Diri’, Aina Abdul Mohon Maaf Mesej Keterlaluan, Masih W4ras!

Persembahan k0ntroversi Aina Abdul di kemuncak Anugerah Juara Lagu (AJL) menjadi perd3batan ramai apabila ramai yang meng3cam konsep yang dibawa.

Rata-rata meluahkan rasa terkejut melihat d4rah berlumuran mengalir di gaun putih yang dipakai. Malah, ada yang mend4kwa persembahan tersebut merangsang pes4kit d3presi untuk bertindak di luar kawalan.

‘Saya masih waras’

Kenyataan Aina Abdul d4kwaan Persembahan Konsep Bvnuh Diri.

Assalamualaikum wbt. Astaghfirullah al adzim. Nauzubillah min zalik. Sebagai seorang wanita muslim, tak pernah terlintas di fikiran saya untuk melakukan konsep seperti yang did4kwa. Saya masih w4ras dan berpegang teguh kepada ajaran Islam.

Persembahan saya hanya sebuah ekspresi seni yang saya sampaikan atas pentas AJL34 dan ia merupakan kesinambungan kepada jalan cerita muzik video Sumpah. Perkara ini saya sudah pun maklumkan sejurus selepas persembahan selesai di Instagram saya.

Persembahan tadi merupakan simbolik kepada hancurnya hati seorang wanita kerana menyesal dengan perbuatannya sendiri terhadap orang yang amat disayanginya. Hati yang berdarah melambangkan kes4kitan yang ditangggung oleh wanita itu selepas melvkakan hati insan yang disayanginya.

Nafi dakwaan

Semua orang mempunyai pendapat berbeza dan ingin saya tegaskan sekali lagi, persembahan saya tidak menyentuh elemen seperti yang did4kwa. Ia langsung tiada kena mengena dengan d4kwaan yang diperkatakan dan saya mohon maaf sekiranya terdapat salah faham yang timbul.

Saya harap dengan penjelasan ini dapat meleraikan segala kekusutan yang melanda. Saya juga ingin mengucapkan tahniah kepada semua pemenang AJL34 dan semua team produksi. Berada di pentas AJL34 sudah membuatkan saya sangat bersyukur.

Sejujurnya, saya tak fikir mengenai menang atau kalah kerana pentas AJL34 merupakan permulaan saya menyerlahkan lagi bakat di persada seni. Jutaan terima kasih saya ucapkan kepada peminat saya, @ainations yang tidak jemu menyokong. Anda semua kekuatan saya dan saya tak akan berhenti berusaha untuk me balas jasa anda semua.

Terima kasih kepada semua pihak yang menyokong perjalanan lagu Sumpah. Alhamdulillah.

Walau bagaimana pun Aina sudah menjelaskan darah sebenarnya adalah simbolik kepada perasaan kecewa seorang wanita. Penyanyi ini juga menafikan d4kwaan konsep yang dibawa adalah konsep bunuh diri dan dia seperti menikam-nikam dada.

‘Saya sendiri nak ketengahkan 1su m3ntal health’

Terdahulu, sebuah laman kesihatan di Facebook menegur gaya persembahan dan gimik yang dibuat penyanyi kelahiran rancangan realiti ini.

d4kwanya, persembahan tersebut seolah-olah menggalakkan lagi pes4kitdepresi untuk menamatkan riwayat akibat kekecewaan. Posting tersebut mendapat pelbagai respon bercampur baur daripada netizen.

Sumber : OhBulan

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook  Oh Media

Be the first to comment on "Ditvduh Bawa Konsep ‘Bunvh Diri’, Aina Abdul Mohon Maaf Mesej Keterlaluan, Masih W4ras!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*