“Bersaksi Demi Allah, Abam Seorang Yang Baik Dan Sentiasa Bahagiakan Orang Lain,” Cebisan Mem0ri Fakhrul Dengan Arwh, Antara Yang Selalu Tanya S0alan Ag4ma

Anggota kumpulan UNIC, Fakhrul Radhi yang terkejut atas pem3rgiaan Allahy4rham Abam Bocey semalam turut berkongsi mengenai kisah di antara mereka berdua.

Fakhrul atau nama sebenarnya, Mohd Fakhrul Radhi Khamaruddin yang ketika ini berada di tanah suci menjelaskan, dia mendapat berita tersebut pada waktu Subuh.

“Salam, Mekah baru lepas subuh..bgn2 subuh terkejut sgt tak terkata, bila bukak saja fon dpt nottification bertalu yg shbt kita semua @abam_bocik dah pergi tinggalkan kita, saya  trus ckp pada ust @dondaniyaldonbiyajid_ , “wei kwn kita abam dh takde” mengucap pjg kami berdua.

“Walau sy xserapat dgn arw4h mcm ahli kluarganya @fadbocey & @acheykintangkintungdan @aliputeh89, tp sy bersaksi demi Allah, abam seorang yg sgt baik dan sentiasa bahagiakan org lain.

“Masa dlm Muzikal lawak, dia antara pelawak yg selalu dtg peluk sy tanya soalan2 agama..saat sy rasa koyak tak mampu nak tanggung beban utk semi & final, dia yg bg semangat.

“Katanya “ustat..ustat bertuah dpt berkongsi msg2 yg baik di pentas lawak ni, kami semua tak boleh melawak mcm yg ust buat dgn UNI, guna ruang ni,” tulisnya.

Pada masa sama, Fakhrul turut meminta ramai agar mendoakan Allahy4rham.

“Harini abam pergi tinggalkan kita, moga segala kebaikan dia buat kwn2 dan kluarga jd temannya di barzakh, kami bakal menyusul abam..kita jmpa di syurga mudahan..Sama2 kita doakan buat arw4h.

“Allah ampunilah dia rahm4tilah dia dan keluarga yg dia tinggalkan. Al-Fatihah,” titipnya lagi.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Salam, Mekah baru lepas subuh..bgn2 subuh terkejut sgt tak terkata, bila bukak saja fon dpt nottification bertalu yg shbt kita semua @abam_bocik dah pergi tinggalkan kita..sy trus ckp pada ust @dondaniyaldonbiyajid_ , “wei kwn kita abam dh takde” mengucap pjg kami berdua 😭. Walau sy xserapat dgn arwah mcm ahli kluarganya @fadbocey & @acheykintangkintung dan @aliputeh89 , tp sy bersaksi demi Allah, abam seorang yg sgt baik dan sentiasa bahagiakan org lain. . . Masa dlm Muzikal lawak, dia antara pelawak yg selalu dtg peluk sy tanya soalan2 agama..saat sy rasa koyak tak mampu nak tanggung beban utk semi & final, dia yg bg semangat..katanya “ustat..ustat bertuah dpt berkongsi msg2 yg baik di pentas lawak ni, kami semua tak boleh melawak mcm yg ust buat dgn UNI, guna ruang ni” . . . Harini abam pergi tinggalkan kita, moga segala kebaikan dia buat kwn2 dan kluarga jd temannya di barzakh, kami bakal menyusul abam..kita jmpa di syurga mudahan..Sama2 kita doakan buat arwah..Allah ampunilah dia rahmatilah dia dan keluarga yg dia tinggalkan. Al-Fatihah 🤲🏻😭 . . #abambocik #abamboceydalamkenangan

A post shared by Fakhrul Radhi (@fakhrulunic) on

Terdahulu, Abam atau nama sebenarnya, Syed Umar Mokhtar Syed Mohd Redzuan yang juga anggota kumpulan Bocey men1nggal dunia di kediamannya di Gombak awal pagi semalam.

arw4h men1nggal dunia pada usia 32 tahun.

Abam meninggalkan seorang balu, Nor Hidayah dan seorang anak lelaki, Syed Uthman Hamzah Al-Juffrey yang kini berusia lapan bulan.

 

Sumber : Instagram Fakhrul UNIC/RoseMerah

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook  Oh Media

Be the first to comment on "“Bersaksi Demi Allah, Abam Seorang Yang Baik Dan Sentiasa Bahagiakan Orang Lain,” Cebisan Mem0ri Fakhrul Dengan Arwh, Antara Yang Selalu Tanya S0alan Ag4ma"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*