“Aku Macam Tak Nak Kerja Dah …” – Fizo Omar Ded4h Perbualan Terakhir Dengan Arw4h Abam

Pelakon Fizo Omar berkongsi perbualan terakhir bersama arw4h Syed Umar Mokhtar Syed Mohd Ridzuan atau lebih dikenali sebagai Abam Bocey.

Kata Fizo, kali terakhir bertemu dengan arw4h sekitar dua bulan lalu ketika terbabit dengan sebuah pementasan teater di Istana Budaya.

“Perbualan terakhir aku dengan arw4h masa buat teater Siti Di alam Fantasi 2 bulan lepas. 

“Punyalah seronok dia cerita pasal anak dia, Hamzah. 

“‘Lama weh aku tunggu nak dapat jodoh, dan Allah terus bagi rezeki zuriat, macam tak caya dengan keadaan aku macam ni Allah bagi rezeki kat aku’.

“‘Kalau ikutkan hati aku, rasa tak nak keluar rumah, nak main dengan anak je hari-hari, tu la bila aku habis kerja pecut balik rumah nak main dengan anak’. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

“ AKU MACAM TAK NAK KERJA DAH, RASA NAK DUDUK RUMAH JE MAIN DENGAN ANAK”. . Ayat ni lah terlintas dlm kepala aku bila dpt tahu yg Abam dah tak de pg td, ni last conversation aku ngn arwah masa buat teater Siti Di alam Fantasi 2 bulan lepas. Punyalah seronok dia cter pasal anak dia, Hamzah. “lama weh aku tunggu nak dapat jodoh, dan Allah terus bg rezeki zuriat, macam tak caya dgn keadaan aku mcm ni Allah bg rezeki kat aku”. “kalau ikutkan hati aku,rasa tak nak keluar rumah, nak main ngn anak je hari2, tu la bila aku habis keje pecut balik rumah nak main ngn anak”. aku paham perasaan tu sbb aku pun berada dlm situasi yg sama, beza Maryam dan Hamzah tak sampai setahun. Tiap kali borak psl anak je aku blh rasa dan nampak dia punya excited dan rasa bersyukur tu lain macam. . Hari ni aku sedih sgt bila pg ziarah keluarga td, bila tgk Hamzah,aku tak leh tahan sebak aku, sbb aku tahu betapa bapaknya sayang dia..Allahu.Apa yg aku blh sampaikan pada Hamzah, bapak kau ni orang yang baik dan tak pernah nak berckp psl orang lain dan dia sgt bertanggung jawab kpd keluarga dia.kau beruntung menjadi keturunan yg baik, tengoklah beribu orang yg dtg memberi penghormatan terakhir pada bapak”. . Pandanglah kearah positive dgn percaturan Allah, sekurang kurangnya Allah mengurniakan salah satu nikmat dunia sebagai seorang bapa yg dpt memberikan kasih sayang kpd seorang anak walaupun hanya 8 bulan sahaja.Allah sebaik2 perancang, jgn sesekali kita menidakkan aturanNYA, Allah menjemput anak kpd Ali Puteh (adik Abam) dan DIA mengizinkan Ali menjadi juara MLM dan rezekinya melimpah ruah dan semalam Allah menjemput pula Abam.Dan aku percaya pangkat sebagai bapa saudara sama sperti bapa sendiri. . Kawan2, mungkin Balu kpd arwah, anaknya Hamzah atau keluarga tak perlukan bantuan dari segi kewangan, tetapi kita sebagai sesama Islam tak salah kalau kita nak kongsikan rasa kasih sayang dan moral support utk kita bantu mereka yang akan meneruskan kehidupan baru mereka selepas ini. . Saya doakan semoga semua yg membaca ini, Allah gerakkan hati kita semua dgn membantu keluarga arwah dgn seikhlas hati, ( Siti Norhidayah – 4732721822 – Public Bank) . AL – FATIHAH. . #ABAMBOCEY #gemukisawesome

A post shared by fizoomar (@fizoomar) on

“Aku faham perasaan itu sbb aku pun berada dalam situasi sama, beza Maryam dan Hamzah tak sampai setahun. 

“Tiap kali borak pasal anak je aku boleh rasa dan nampak dia punya excited dan rasa bersyukur tu lain macam,” kongsi Fizo.

Fizo turut meluangkan masa melawat balu dan anak Abam, Hamzah di kediaman mereka hari ini.

“Bila tengok Hamzah, aku tak boleh tahan seb4k aku, sebab aku tahu betapa bapaknya sayang dia..Allahu.

“Apa yang aku boleh sampaikan pada Hamzah, bapak kau ni orang yang baik dan tak pernah nak bercakap pasal orang lain dan dia sangat bertanggungjawab kepada keluarga dia.

“Kau beruntung menjadi keturunan yang baik, tengoklah beribu orang yang datang memberi penghormatan terakhir pada bapak,” tambahnya.

Fizo turut menyeru orang ramai untuk menghulurkan bantuan kepada keluarga Abam untuk meringankan beban.

Abam men1nggal dunia di kediamannya di Gombak kira-kira pvkul 7 pagi semalam dipercayai akibat dem4m panas.

 

Sumber : Gempak/Soya Lemon

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook  Oh Media

Be the first to comment on "“Aku Macam Tak Nak Kerja Dah …” – Fizo Omar Ded4h Perbualan Terakhir Dengan Arw4h Abam"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*