“Kawan Aku D3mam Buat Tak Endah, Last2 0tak R0sak Sebab Suhu Pan4s..” Netizen

Pem3rgian pelawak popular, Abam Bocey masih mencetuskan rasa h1ba orang ramai setelah men1nggal dunia dipercayai akibat d3mam p4nas.

Terbaru, seorang individu tampil berkongsi pengalaman mengenai beberapa kenalannya yang pergi menghadap Ilah1 disebabkan perkara sama.

Menurut Adam Kamaruddin, seorang rakannya m3ngalami d3mam pan4s selama hampir seminggu tanpa pergi melakukan pemeriksaan di klinik atau h0spital sebaliknya hanya memakan ub4t panadol.

“Last2 pengsan bawa ke h0spital, 0tak dah r0sak sebab suhu pan4s. Tiba2 ada j4ngkitan kvman pada 0tak. Kepala dib3dah, men1nggal dunia lepas beberapa hari,” tulisnya.

Dah masuk 6 orang aku dengar orang men1nggal sebab d3mam

Perkongsian itu dibuat menerusi ruangan komen posting Facebook Harian Metro yang memaparkan mengenai arw4h Abam yang mengadu kepalanya s4kit seperti dicvcuk-cvcuk.

 

Selain itu, Adam juga mempunyai seorang lagi kenalan yang mengh1dap d3mam panas sehingga mengalami masalah j1wa did4kwa akibat suhu pa4nas dalam 0tak dan j4ngkitan kvman.

“Seorang lagi nyaris nak arw4h. D3mam lima hari pun tak ke h0spital. Masa buat kenduri, tiba2 dia tel4jang depan orang ramai.
“Jenuh kejar, meracau2 cakap pasal peristiwa 10 tahun lalu. Masuk wad psikiatri dalam sebulan,” tulisnya.

Perkongsian tersebut kemudiannya dijadikan paparan skrin oleh seorang pengguna Facebook untuk dijadikan iktibar bahawa demam p4nas tidak boleh dipandang ringan.

Boleh dijadikan iktibar!

 

Sumber : Facebook/RoseMerah

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook  Oh Media

Be the first to comment on "“Kawan Aku D3mam Buat Tak Endah, Last2 0tak R0sak Sebab Suhu Pan4s..” Netizen"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*