“Zaman Kita Dulu Orang Tak Berapa Pandang Pelawak Ni,” – Afdlin Shauki Kenang Arw4h Harun Salim Bachik, Mohon Doa Buat Yang Telah Pergi

Berkongsi foto kenangan bersama sahabat baik, Harun Salim Bachik, Datuk Afdlin Shauki menjelaskan, biar pelawak baru datang silih berganti, namun legasi Harun Salim Bachik tetap bersem4di dalam dunia komedi.

Kongsinya, zaman dahulu masyakat tidak mengiktiraf golongan pelawak jika dibandingkan dengan masa kini, namun merekalah pemangkin utama dalam mempelopori dunia hiburan ini.

“Al fatihah buat mu sahabat. Budak baru mungkin lupa, tapi aku takkan lupa pengorbananmu utk adik adik kita dalam dunia komedi ini. Zaman kita dulu orang tak berapa pandang pelawak ni.

“Sekadar selingan aja kita tapi oleh kerana orang macam Arw4h Harun Salim Bachik, arw4h Din Beramboi, arw4h Mr OS dan ramai lagi pelawak generasi sebelum ni.

“Adik adik pelawak kita hidup dalam dunia yg berbeza di mana kerja menghiburkan hati orang dgn lawak jenaka ini boleh mengubah nasib mereka dan keluarga sehingga menjadi seseorang yg di horm4ti.

“Al-fatihah buat semua pelawak-pelawak yg sudah pergi kerana sumbangan mereka. #buatbaikramaiorgsayang,” kongsinya.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Al fatihah buat mu sahabat. Budak baru mungkin lupa, tapi aku takkan lupa pengorbananmu utk adik adik kita dalam dunia komedi ini. Zaman kita dulu orang tak berapa pandang pelawak ni. Sekadar selingan aja kita tapi oleh kerana orang macam Arwah Harun Salim Bachik, Arwah Din Beramboi, Arwah Mr OS dan ramai lagi pelawak generasi sebelum ni , adik adik pelawak kita hidup dalam dunia yg berbeza di mana kerja menghiburkan hati orang dgn lawak jenaka ini boleh mengubah nasib mereka dan keluarga sehingga menjadi seseorang yg di hormati. Al-fatihah buat semua pelawak-pelawak yg sudah pergi kerana sumbangan mereka. #buatbaikramaiorgsayang

A post shared by Afdlin Shauki (@afdlinshaukiofficial) on

Netizen menitipkan kata-kata semangat buat pengarah dan pelakon popular itu yang telah banyak membantu kerjaya pelawak seperti kumpulan Bocey sebelum ini.

Terdahulu, berita pemergiaan pelawak, Abam Bocey atau nama sebenarnya Syed Umar Mokhtar Al-Jeffrey Syed Mohd Ridzuan Al-Juffrey awal pagi semalam nyata mengejutkan ramai pencinta seni.

Foto : Instagram Afdlin Shauki

 

Sumber : MH/Slamber Media

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook  Oh Media

Be the first to comment on "“Zaman Kita Dulu Orang Tak Berapa Pandang Pelawak Ni,” – Afdlin Shauki Kenang Arw4h Harun Salim Bachik, Mohon Doa Buat Yang Telah Pergi"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*