[VIDEO] ‘Kalau Adik Aku Dikerjakan Macam Tu, Kvbur Jawab Dia…’

Semakin hari, k3s bul1 dalam kalangan pelajar sekolah semakin meningkat naik. Hal ini amat membimbangkan ibu bapa yang menghantar anak ke sekolah. Bukan itu sahaja, k3sbul1 ini boleh memberi kesan kepada m4ngsa bul1 pada masa akan datang.

Menerusi Facebook, Jabatan Netizen Malaysia berkongsi satu video rakaman k3sbul1 pelajar sekolah. Seorang pelajar dipvkul bertubi-tubi dan tidak melawan langsung. Kejadian yang berlaku di dalam kelas sebuah sekolah telah mendapat perhatian netizen.

Rakan lain bersorak

Hebat budak ni.. bila nak kena kutip bgtau yer..Sumber : jabatan netizen malaysia

Posted by Malaysia viral on Tuesday, February 11, 2020

Menerusi video tersebut seorang pelajar dibel4sah pelajar lain tanpa melawan. Turut kelihatan pelajar lain yang bersorak ketika kejadian. Pelajar yang membul1 itu memvkul dan men3ndang m4ngsa secara berterusan tanpa belas kasihan. Walaupun di dalam kelas berkenaan mempunyai ramai pelajar lain, tiada seorang yang datang menghulurkan bantuan.

Dapat kat aku mahu kena tiba1

Rata-rata netizen meng3cam tindakan pelajar berkenaan kerana tidak mencerminkan keperibadian seorang pelajar. Tindakan rakan lain yang bersorak ketika kejadian turut dik3cam.

Sumber: Jabatan Netizen Malaysia/OHBULAN

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook  Oh Media

Be the first to comment on "[VIDEO] ‘Kalau Adik Aku Dikerjakan Macam Tu, Kvbur Jawab Dia…’"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*