Mengaku solat di saf wanita. Tapi masa nk bersentuhan dgn jemaah Wanita, Ini yg Saj4t buat

Selepas pan4s 1su umrah Nur Saj4t atau nama sebenarnya Muhammad Sajj4d Kamaruzzaman, sehingga kini masih belum ada pengakuan rasmi daripada pihak usahawan tersebut.

Terbaru, satu temubual oleh Harian Metro telah dibuat bersama Sajj4d untuk memberi kenyataan mengenai 1su, mend4kwa dia berpakaian wanita ketika menunaikan umrah, dan tidak melakukan ibadah mengikut fitrah asal.

Salam Berlapik, Elak Bersentuh

Saya salam dengan wanita lain berlapik

Meskipun tidak mengakui diri sebagai seorang lelaki, Sajjad berkata kepada wartawan bahawa dia mengelak daripada menyentuh wanita selain daripada ibu dan ahli keluarganya sahaja.

“Saya bersama dengan mak saya dan anak-anak saya, kalau ada wanita nak bersalam pun saya berlapik guna tudung…”

Mengaku solat di saf wanita

Mengakui bahawa melakukan ibadah di kawasan jemaah wanita, kerana dia tidak merasakan kehadirannya itu mengganggu jemaah lain.

Kalau betul wanita kenapa tak boleh sentuh

Namun, tidak kiralah apa pun kenyataan yang diberika oleh Sajjad untuk mempertahankan dirinya sebagai betul, netizen tetap tidak muda percaya dan yakin bahawa tindakan berpakaian wanita itu adalah salah, kerana usahawan tersebut seorang lelaki.

Sajat baik kau fahamkan apa itu istidraj

Kalau betul JAKIM nak tolong, tolonglah betul-betul – Sajat

USAHAWAN kosmetik kontrovers1i, Nur Sajat sedia bekerjasama dengan Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM) bagi menyelesaikan 1su identiti dirinya melalui saluran rasmi selepas kontrove3rsi yang tercetus ketika mengerjakan umrah baru-baru ini

Menurutnya, dia mahu diberi panduan yang jelas dan terperinci bagi menyelesaikan 1su identiti dirinya.

“Selama ini bukan saya tak mahu buat laporan pervub4tan seperti yang diminta, tetapi mereka (JAKIM) hanya suruh saya pergi ke hosp1ital tanpa sebarang surat sokongan.

“Kalau betul JAKIM nak bantu, mereka sepatutnya mengeluarkan surat rasmi dan memaklumkan dengan siapa perlu saya ruvjuk.

“Kalau betul nak tolong, tolonglah betul-betul kalau tidak ia akan berpanjangan,” katanya kepada Harian Metro.

Sebelum ini, tindakan Sajat memakai telekung dan berpurdah ketika mengerjakan ibadat umrah dan berkongsi paparan menerusi media sosial menimbulkan kegvusaran dalam kalangan umat Islam di negara ini

 

Sumber : duniadanakhirat/Slamber Media

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook  Oh Media

Be the first to comment on "Mengaku solat di saf wanita. Tapi masa nk bersentuhan dgn jemaah Wanita, Ini yg Saj4t buat"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*