“Terlihat ‘Sesuatu’ Di Wajah Arw@h Ketika Saya Mewudukkannya”- Ustaz Kongsi Cerita Saat Menguruskan Jenaz4h Abam.

Pem3rgian pelawak terkenal, Abam Bocey ke rahmatullah pada hari Ahad yang lalu pastinya  dirasai oleh insan- insan terdekat dengan beliau. Abam Bocey men1nggal dvnia berikutan dem4m p4nas dan s4kitkepala berturut-turut dua hari sebelum pem3rgiannya. Pemergian yang mengeejutkan itu turut dirasai oleh kenalan artis terdekat.

Image result for kisah abam

vide0 perkongsian ustaz ada di bawah 

Sewaktu jen4zah abam Bochey disemadikan, ramai yang terpegun melihat sosok manusia yang datang berpusu-pusu untuk melawat jenaz4hnya, justeru kehilangannya membuatkan ramai yang tertanya-tanya apakah amalan yang dilakukan oleh Abam Bochey sehingga pem3rgiannya meninggalkan k3san yang mendalam buat insan-insan terdekat dan kenalan artis.

Satu persatu cerita kebaikan Arw4h tersebar. Kebaikan yang disembunyi disaat hidupnya hanya diketahui setelah pemergiannya. Bermula dari seorang wanita dan anak yang hadir untuk menziarahi kubvrnya kerana terhutang budi Arw4h yang membantu membiayai persekolahan anaknya sehingga lah kisah-kisah bantuan & derma yang di hulurkan kepada pelbagai pihak.

Sungguh hebat pengajaran atau ibrah yang ditinggalkan Abam kepada kita

Kini seorang ustaz yang menguruskan jen4zah Abam, Ustaz Rafie Zainal pula membuka cerita bagaimana beliau sendiri melihat arw4h tersenyum berseri setelah di wudukkan.

Beliau juga menjadi saksi sebelum Arw4h di mandikan terdapat peluh keringat di dahi beliau yang juga menjadi tanda kem4tian yang husnul khatimah.

“orang yang beriman itu mennggal dalam keadaan dahinya berpeluh”

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SKUAD PENGURUSAN JENAZAH(SPJM) (@skuad_pengurusan_jenazah_malay) on

“Kem4tian Yang Di Cemburui”

“Allahuakbar.. Inilah tanda Husnul Khotimah yang disaksikan saya saat menguruskan jen4zah Almarhum Syed Umar Mukhtar @Abam Bocey Official! ..Suntingan video dari Mufid Makrifat

Ustaz Rafie Zainal – Undertaker

Skuad Pengurusan Jen4zah – SPJ Malaysia

Majlis Usrah Nur Fattah

VIDEO:

Jadikan teladan…

Begitulah hebatnya kuasa sedekah yang disembunyi kan oleh Arw4h sehingga beliau di angkat mulia di saat kem4tiaanya. Kasih sayang yang diberikan kepada ibunya, anak malah pada isterinya banyak memberi pengajaran kepada kita semua.

 

sumber : Ig pengurusan jenazah/Tube Viral

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook  Oh Media

Be the first to comment on "“Terlihat ‘Sesuatu’ Di Wajah Arw@h Ketika Saya Mewudukkannya”- Ustaz Kongsi Cerita Saat Menguruskan Jenaz4h Abam."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*