“How do you feel today?” – Netizen Panggil Wartawan ‘Gobl*k’ Sebab Tanya Soalan Tak Kena Dekat Bapa Ashraf

 

Sudah semestinya pemergian suami Bunga Citra Lestari, Ashraf Sinclair memberi kesan mendalam buat ramai orang terutamanya ahli keluarga dan rakan yang mengenali arw4h secara dekat. Terlalu ramai orang turut berduk4 cita dan menzahirkan rasa simpati buat Bunga dan Noah selepas kehilangan insan tersayang dalam hidup mereka.

Sumber: Twitter

Wartawan tanya soalan tak sesuai dekat bapa Ashraf

Upacara pengebvmian Ashraf di San Diego Hills semalam dipenuhi ramai wartawan dan jurugambar dari bermacam stesen TV, portal dan sebagainya.

Pastinya mereka akan cuba menemu bual insan-insan yang rapat atau ada pertalian dengan arw4h terutamanya ibu bapa Namun, soalan daripada salah seorang wartawan yang diajukan kepada bapa Ashraf, Mohamed Anthony John Sinclair membuatkan netizen berasa beng4ng.

Melalui posting di Twitter, satuklip video menunjukkan bapa Ashraf yang ketika itu berada di kawasan mak4m anaknya ditanya soalan ini,

“Dia baru kehilangan anak”

Netizen menganggap wartawan itu bertanya soalan yang bod0h kerana Mohamed Anthony atau lebih mesra dipanggil Pak Mat oleh rakan artis itu baru saja kehilangan anak sulungnya.

Sumber: Twitter
Sumber: Twitter

Ada juga yang berkata wartawan itu seperti kurang kemahiran dalam Bahasa Inggeris tapi sesetengah netizen tidak bersetuju dan tetap rasa mereka tiada sensi1tiviti.

Bukan l4ck of english si masalahnya, lagian juga dari parents nya ashraf keluar dari mobil udah ditanya ‘gimana perasaannya pak?’ Empati nya udah ilang.”

Sumber: Twitter

Walaupun kec3wa, tetap jawab dengan budi bahasa

Dalam video tu boleh nampak Pak Mat mengeluh kec3wa kerana diajukan soalan sebegitu namun tetap menjawab dengan penuh berhemah. Menurut Pak Mat, dia masih terkejut kerana baru saja bermesej dengan Ashraf sehari sebelum anaknya itu meningg4l dunia.

Terkejut. Semalam saya baru bermesej dengannya tentang percutian kami tahun hadapan di Scotland. Semalam saya mesej dia, hari ini saya hantar dia ke pengebvmian. Jadi, saya rasa awak boleh faham bagaimana perasaan kami.”

Saya tak dapat gambarkan dengan kata-kata.”

Sumber: Blog

Wartawan tu punnnnn! Ish!

 

Sumber : LobakMerah/Slamber Media

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook  Oh Media

Be the first to comment on "“How do you feel today?” – Netizen Panggil Wartawan ‘Gobl*k’ Sebab Tanya Soalan Tak Kena Dekat Bapa Ashraf"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*