“Selamat bersoal jawab dengan Tuhan” – Lelaki H1na Kem4tian Ashraf Sinclair

Dalam kebanyakan kita masih bersedi1h dan mengi1nsafi kehi1dupan ini selepas mendengar berita kem4ti1an beberapa artis terkenal secara mengejvt, ada juga sesetengah netizen yang sejenis tak sensi1tif dengan keadaan sekeliling.

Mereka ni admin tak sure lah sama ada nakkan perhatian atau memang l4ntang dalam berkata-kata, tapi kalau bab orang yang dah meni1nggal dunia ni, tak eloklah kita nak komen tak tentu pasal.

“Aku sempat komen tentang pemaka1ian isteri Ashraf Sinclair di IG dia… HAHAHA. Aj4l kau dah sampai brother”

Menerusi perkongsian page I love PAHANG, seorang individu ni telah menaikkan kem4rahan netizen lain apabila dikatakan bi1adab dengan kemat1ian Ashraf Sinclair.

Menurut individu tersebut, tak lama dulu dia pernah menegvr Ashraf berkenaan pemakaian Bunga Citra Lestari di IG yang dikatakan agak menj0lok mata, namun Ashraf telah mem4rah1inya kembali.

Lalu apabila Ashraf dilaporkan meni1nggal dunia hari ini, katanya kini sudah tiba masa Ashraf untuk ‘bersoal jawab dengan Tuhan’ berkaitan hal tersebut. Uish!

Sumber; Facebook

Tak cukup dengan tu dia juga ada tinggalkan ‘pesan’ buat BCL jugak.

Sumber: Facebook

“Memang patut kita sebagai saudara sesama Islam tegur menegur… tapi jangan la sampai kau g3lakkan kem4ti1an dia bro”

Rata-rata netizen yang membaca status individu terbabit telah meng3camnya kembali dan menganggap komen seperti itu tak patut ditulis kerana ia macam memperl3kehkan kem4ti1an arw4h.

Cuba letakkan diri di tempat keluarga arw4h, mesti dorang m4rah dan sedih baca benda macam ni kan. Bro ni siap g3lakkan lagi kem4ti1an arw4h tu.

Sumber: Facebook

“Dia ni jugak yang kutvk arw4h Abam”

Selepas diselidik netizen, rupanya individu ni juga katanya telah mengutvk kemat1ian arw4h Abam Bocey tak lama dulu. Ya Allah apa nak jadi orang sekarang ni?

Sumber: Facebook

Ish, ish admin pun tak faham dengan orang macam ni lah. Apa-apapun admin harap netizen kat luar sana jangan melayan sangat dengan perangai pelik-pelik individu macam ni. Kemungkinan besar mereka ada m4salah ji1wa yang tak diketahui.

Lebih baik kita ucapkan perkara yang baik-baik dan sedekahkan Al Fatihah buat mereka yang telah pergi.

Sebelum ini, Ashraf Sinclair bersama isterinya iaitu Bunga Citra Lestari sempat berkunjung ke Amerika Syarikat merupakan percutian terakhi1r sebelum aktor itu meni1nggal dunia.

Cuba kejut tapi tiada respon

Seperti diketahui ramai, Ashraf tidak mempunyai masaIah kesihatan sebelum ini dan dalam keadaan sihat sebelum meningg4l dunia. Selepas membersihkan muka, Bunga dikatakan cuba untuk mengejut Ashraf namun suaminya tidak memberi resp0n.

Sebelum meninggaI, dia (Ashraf) tidak s4kit. Dia sehat enggak ada masaIah (kesihatan) apapun.”

Pas mau pesan mie instan, abis bersihin muka Unge coba bangunin Ashraf, tapi enggak bangun. Jadi peristiwa sangat cepat.”

BCL, 36, dan Ashraf, 40, berkahwin pada November 2008 dan mempunyai seorang anak lelaki berusia sembilan tahun

 

Sumber: M.B

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook  Oh Media

Be the first to comment on "“Selamat bersoal jawab dengan Tuhan” – Lelaki H1na Kem4tian Ashraf Sinclair"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*