Ustaz Dr. Yulian Dedah Apa Dia Nampak Ketika Mandikan Jenazah Ashraf Sinclair

 

Ustaz Dr. Yulian Azhari yang turut bersama-sama memandikan jenaz4h pelakon, Allahy4rham Ashraf Sinclair mend3dahkan isterinya, Bunga Citra Lestari mencivm jenaz4h suami berulang kali.

Bercakap menerusi saluran YouTube beepdo, Yulian yang difahamkan turut berada di kawasan Pejaten, Jakarta Selatan, menambah arw4h juga seorang yang sering mendekati anak yatim.

“Mengikut informasi ketika lakukan solat jenaz4h, arw4h seorang yang sering mendekati anak-anak yatim. Arw4h sering berkunjung ke rumah anak yatim di kawasan sekitar.

“Sesiapa pun, pastilah akan menitiskan air mata kerana anaknya masih kecil. Usianya seakan-akan anak saya yang berusia tiga tahun lebih dan isterinya juga mencivm suaminya berulang kali.

“Memang tidak kuat kerana arw4h pergi pada usia yang muda. Tapi apa boleh buat, semuanya atas kuasa Allah SWT. Semua makhluk berny4wa akan menemui kem4tian.

“Namun kita sesama manusia perlu sabar. Kita doakan semoga arw4h ditempatkan di kalangan mereka yang mulia di sisi Allah SWT,” antara kenyataan yang dipetik.

Dr. Yulian turut menjelaskan, majlis tahlil akan dilangsungkan selama seminggu di kediaman arw4h.

Terdahulu media melaporkan, Ashraf atau nama sebenarnya, Ashraf Daniel Bin Mohamed Sinclair mengh3mbuskan naf4s terakhir kira-kira jam 4.51 pagi tadi pada usia 40 tahun.

Allahy4rham mendirikan rumah tangga bersama BCL sekitar tahun 2008 lalu dan dikurniakan seorang cahaya mata lelaki, Noah Sinclair yang kini mencecah usia 10 tahun.

Ashraf Sinclair Rajin Santuni Yayasan Yatim Piatu

Haji Ahmad Habib, ketua Yayasan Yatim Piatu Daarul Rahman di kediaman BCL kawasan Pejaten Barat, Jakarta Selatan, Selasa

Mendiang suami penyanyi Bunga Citra Lestari, Ashraf Sinclair (40), selama ini ternyata juga aktif berkegiatan sosial.

Menurut pengurus Yayasan Yatim Piatu Daarul Rahman, Haji Ahmad Habib, yang melayat ke rumah duka di kawasan Pejaten Barat, Jakarta Selatan, Ashraf merupakan donatur tetap di yayasan itu. “Beliau ini adalah donatur tetap Yayasan Yatim Piatu Daarul Rahman,” kata Ahmad Habib, Selasa (18/2/2020).

Menurut Ahmad Habib, Ashraf sering datang mengunjungi yayasan tersebut tanpa memiliki jadual khusus. “Sangat sering. Setiap dapat rezeki apa, beliau pasti datang dan memberi rezeki ke kami,” ucap Ahmad Habib. Ahmad Habin juga masih bertemu dengan Ashraf dua bulan lalu dan saat itu keadaannya masih sehat walafiat.

“Dua bulan lalu kami masih silaturahmi ya. Saat itu beliau sehat, baik-baik saja,” tutur Ahmad Habib.

Di yayasan itu sendiri terdapat 78 anak yatim piatu.

BCL pun dikatakan sering datang berkunjung bersama anaknya, Noah Sinclair. “Kadang kalau ke tempat kami, beliau juga membawa anaknya,” ujar Ahmad Habib.

Sementara itu keluarga besar Ashraf dari Malaysia akan langsung menuju ke tempat pemakaman di San Diego Hills, Karawang, Jawa Barat.

Seperti arw4h Abam, Ashraf juga meni1nggal ketika tidur

Difahamkan, Aishah dimaklumkan Ashraf men1nggal dunia ketika sedang tidur.

Ashraf men1inggal dunia pada jam 4.51 pagi hari ini di h0spital MMC, Jakarta.

Ashraf yang juga suami kepada penyanyi dan pelakon popular Indonesia, Bunga Citra Lestari mula mencipta nama sebagai pelakon di Indonesia sejak lebih 10 tahun lalu.

Rakaman  perjalanan terakhir j3nazah Ashraf

 

Perjalan Terakhiir Ashraf

Papan tanda & liang lahat sudah tersedia, je3nazah Ashraf dibawa ke pemakaman , BCL pertama kali dilihat secara dekat bersama anak di Majlis Pengebum1an

Posted by Muslim Beriman on Tuesday, February 18, 2020

 

Kem4tian mengejut, selama ini tak pernah ada p3nyakit

Ramai orang sememangnya terkejut dan terkesan dengan p3mergiannya apatah lagi selama hayatnya Ashraf dilihat mengamalkan gaya hidup aktif dan sihat.

Menurut pengurus BCL bernama Doddy, seperti yang diketahui keluarga selama ini Ashraf tidak mempunyai sejarah pnyakit serius.

Enggak ada (sejarah p3nyakit). Dia sehat banget. Di antara kami semua, dia paling sehat.

Cuba kejut tapi tiada respon

Seperti diketahui ramai, Ashraf tidak mempunyai masaIah kesihatan sebelum ini dan dalam keadaan sihat sebelum meningg4l dunia. Selepas membersihkan muka, Bunga dikatakan cuba untuk mengejut Ashraf namun suaminya tidak memberi resp0n.

Sebelum meninggaI, dia (Ashraf) tidak s4kit. Dia sehat enggak ada masaIah (kesihatan) apapun.”

Pas mau pesan mie instan, abis bersihin muka Unge coba bangunin Ashraf, tapi enggak bangun. Jadi peristiwa sangat cepat.”

BCL, 36, dan Ashraf, 40, berkahwin pada November 2008 dan mempunyai seorang anak lelaki berusia sembilan tahun

 

Sumber: Saluran YouTube beepdo/Dunia Dan Akhirat

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook  Oh Media

Be the first to comment on "Ustaz Dr. Yulian Dedah Apa Dia Nampak Ketika Mandikan Jenazah Ashraf Sinclair"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*