“Tak dapat apa, harta mereka diambil…” – Rakan Terdekat D3dah Kem3lut Ali & Balu Abam, Dah Jadi K3s Mahkamah?

Kemelut 1su  di antara Ali Puteh dan balu arw4h abangnya, Hidayah menjadi tanda tanya ramai netizen. Terdahulu, Ali telah menvduh Aliff Syukri sebagai punca berlakunya perg4duhan di antara keluarganya dan Hidayah. Aliff juga turut dicabar untuk bersemuka dengannya serta keluarga.

Hidayah terp4ksa Grab, kereta ditarik

Melalui Facebook live, Hidayah telah menjawab soalan Aliff Syukri yang datang melawat di rumah keluarganya. Pend3dahan Hidayah mengejutkan ramai pihak di mana menurutnya kereta telah ditarik pihak sana menyebabkan dia terp4ksa menaiki Grab untuk bawa anaknya, Hamzah ke klinik kerana dem4m.

 

Netizen Sel4r Ali

Meskipun Aliff Syukri selalu disel4r kerana perkara-perkara yang tak senonoh tapi kali ini ramai juga yang berkata jika tidak kerana dia, tidak terd3dahlah perkara sebenar yang dilalui Hidayah.

Memang ramai netizen yang sel4r Ali sebab mulutnya yang lancang dan bi4dap lepas dia panggil kakak iparnya itu, ‘bin4tang‘ di Instagram (posting telah dipadam).

 

Rakan d4kwa balu Abam dan anak ditlndas

Melalui sebuah video di Youtube, seorang individu yang mengaku rapat dengan ahli keluarga terdekat balu Abam telah membuat pend3dahan yang mengejutkan.

Individu itu mend4kwa semua yang dikatakan Hidayah adalah benar serta semua harta miliknya telah diambil. Lebih mengejutkan, kata-katanya menandakan seolah-olah 1su kemelut ini dah jadi k3s m4hkamah.

Untuk pengetahuan semua, semua benda yang dikatakan Kak Dayah adalah betul. Mereka berdua tidak dapat apa-apa, harta mereka diambil.”

Aku nak explain panjang, benda ini masih dalam k3s di m4hkamah.”

 

Boleh percaya ke?

Meskipun pend3dahan itu sangat mengejutkan, namun beberapa netizen tidak terus mempercayai kata-katanya kerana boleh jadi fitnah. Apatah lagi, individu tu tak guna gambar yang betul di profile. Kata mereka, kenyataan dia ini hanya merumitkan keadaan yang memang dah keruh.

 

Betul juga kata netizen tu, benda macam ni mengeruhkan keadaan. Biarlah urusan ini diselesaikan antara mereka…

 

Sumber: lobakmerah/LepatPisang

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook  Oh Media

Be the first to comment on "“Tak dapat apa, harta mereka diambil…” – Rakan Terdekat D3dah Kem3lut Ali & Balu Abam, Dah Jadi K3s Mahkamah?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*