1su Kec4m Isteri Arw4h Abam, Netizen M4rah – Ali Puteh Bakal Buat Sidang Media

Menaikkan status dengan meng3cam isteri kepada Allahy4rham Syed Umar Mokhtar Syed Mohd Redzuan atau Abam Bocey, adik kepada Abam Syed Ali Mubarak atau Ali Puteh dim4rahi netizen dan pada masa yang sama meminta penjelasan.

Walaupun entri Ali Puteh yang meng3cam Nor Hidayah Mohd Ali itu telah dipadamkan daripada Instagram milik Ali, namun netizen tetap tidak berpuas hati dengan apa yang telah dilakukannya.

Rata-rata netizen menganggap perbuatan tersebut tidak menghorm4ti Allahy4rham dan juga tidak menghorm4ti seorang isteri yang baru sahaja kehilangan suami.

“Apa pun, Ali tak patut up post isteri arw4h berhati bin4tang. Itu kesilapan besar. Kesian arw4h,” tulis nazeera_edora yang mendapat hampir 5,000 lik3sdi ruangan komen posting terbaru Ali.

“Aliputeh89 janganlah guna ‘bin4tang’. bin4tangsangat-sangat mel4mpau dan tak boleh diterima. Satu lagi awak tulis terang-terang. Satu dunia baca. Macam mana dengan m4ruah keluarga dan nama baik arw4h ak1bat dari apa yang awak tulis?” komen misz_ella.

“Banyakkan bersabar, bawa berbincang dengan keluarga, jangan post di media sosial, boleh mengvndang f1tnah kepada masyarakat. Maafkan atas teguran ini,” tulis ustazahnorhafizahmusa.

Bagaimanapun Ali ada menjawab satu daripada komen yang telah dibuat oleh seorang netizen.

“Dan apa sebabnya kau boleh cakap macam tu dekat balu arw4h abang kau? Kau m4rah dekat Aliff, apasal dekat balu arw4h pun kau boleh cakap dia berhati bin4tang? Explain,” tanya tpp_lighting_home.

“InsyaAllah saya akan usulkan kenapa saya berkata begitu. Doakan hamba yang h1na ini,” jawab Ali kepada komen di atas.

Ketika ini ramai yang sedang menanti jawapan tentang apa yang terjadi terutamanya apabila perkara ini berlaku ketika Datuk Seri Aliff Syukri berkunjung ke rumah balu arw4h.

Ketika dihubungi pihak Gempak TV melalui WhatsApp, Ali memberitahu dia bakal mengadakan sidang media esok (Jumaat) dan segalanya akan terjawab.

 

Sumber: Gempak

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook  Oh Media

Be the first to comment on "1su Kec4m Isteri Arw4h Abam, Netizen M4rah – Ali Puteh Bakal Buat Sidang Media"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*