Abby Abadi Ulas 1su Ali Puteh Dan Balu Abam. Memang ped4s

Adik kepada arw4h Abam, Ali Puteh memberi penjelasan kenapa beliau ‘naik ang1in’ baru-baru ini.

Beliau sebenarnya k3esal kerana ada pihak yang memuatnaik video perbualan dengan balu Abam tanpa merujuk kepada keluarganya terlebih dahulu.

Walaupun tidak menamakan siapa individu tersebut ia jelas merujuk kepada video k0ntrovers1i Datuk Seri Aliff Syukri bersama isteri Abam, Siti Nurhidayah Mohd Ali.

Mengaku terki1lan dengan jawapan kakak ipar dalam rakaman itu, Ali Puteh menjelaskan apa yang dibuatnya semata-mata mahu menguruskan harta pen1inggalan Abam termasuk hut4ng dan urusan faraid.

Pelbagai reaksi yang diberikan netizen berhubung apa yang berlaku terhadap keluarga dan pihak balu allahy4rham Abam sejak ia menjadi perhatian beberapa hari lalu.

Dipercayai, ia bermula apabila video temu bual membabitkan usahawan, Datuk Seri Aliff Syukri bersama balu arw4h, Siti Nurhidayah Mohd Ali.

Ia seterusnya mengvndang reaksi Ali, adik kepada allahy4rham Abam.

Abby Abadi Sokong Balu arw4h

Selain pengguna media sosial, ada rakan artis yang turut memberikan pendapat, antaranya Abby Abadi.

Bintang Gerak Khas itu berpandangan, meski walau apa pun alasan yang diberi, pendiriannya tetap bersama balu arw4h serta anak mereka, Syed Uthman Hamzah Al-Juffrey Syed Umar Mokhtar Al-Juffrey.

Muat naik di Instagram itu berkisarkan krisi1s yang berlaku antara Ali dan Nurhidayah, yang dipercayai turut terkait dengan perkara lain.

“Hamzah oh Hamzah. Apapun alasan yg diberi.. Sy di pihak Baby & Mak Baby.

“Nanti nk gi melawat doranglah… nak bg baju/brg mainan Daiyan yg banyak2 tak guna & muat dah buleh ke?

“Baju Dayana ada cucu perempuan dah. arw4h Danial dah takde jadi baju Daiyan yg Sy kumpul nak bagi pada Baby Hamzah buleh kan @hidayah_abam.

“Maaf @acheykintangkintung pinjam gambar ye. Maaf @abbynadzri pinjam artikel awak & penjelasan lawyer.

“Itu juga kefahaman Sy mengenai hak seorang balu. Sayang Hamzah. Ada rezeki jumpa ye,” tulisnya memberi reaksi.

Ali Terkiilan

Sebelum ini media melaporkan yang Ali merasa terkilan apabila perkara seperti itu dimuatnaik oleh Aliff Syukri di media sosial yang menjadi f1itnah kepadanya dan keluarga.

Namun para warganet yang tidak tahu hujung pangkal telah membela kakak ipar dan Aliff Syukri sehingga Ali dike3cam hebat.

Apa pun, katanya, dia rela dihi1na dan sudah memaafkan warganet namun masih terasa k3esal dengan tindakan Aliff Syukri yang did4kwa mengh1ina ibunya.

“Saya rela mat1i dari lihat ibu saya dih1ina sedemikian,” ujarnya.

Apa pun yang berlaku, diharap semuanya dapat diselesaikan cara baik.

 

Sumber : Instagram Abby Abadi Via MH

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook  Oh Media

Be the first to comment on "Abby Abadi Ulas 1su Ali Puteh Dan Balu Abam. Memang ped4s"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*