‘Aliff Syukri bertaubatlah!” -Ini Rayuan Maaf ‘Ali Putih’

Petang ini Adik kepada arw4h Abam, Ali Puteh tampil membuat sidang media terg3mpar bagi memberi penjelasan beberapa 1su yang menyebabkan mereka sekeluarga dicemvh oleh masyarakat

Mengaku terki1lan dengan jawapan kakak ipar dalam rakaman itu, Ali Puteh menjelaskan apa yang dibuatnya semata-mata mahu menguruskan harta pen1inggalan Abam termasuk hvtang dan urusan faraid.

Ali puteh telah menjawab beberapa persoalan, antaranya ialah 1su, telefon bimbit, wallet, diusir keluar rumah dan duit sedekah

PELAWAK Ali Puteh memberitahu tindakan usahawan kosmetik Datuk Seri Aliff Syukri bertanyakan soalan harta peninggalan allahy4rham Abam Bocey telah mengur1is hati ibunya.

Malah Ali atau nama sebenarnya Syed Ali Mubarak Syed Mohd Ridzuan, 31, memohon agar Aliff bertavbat kerana secara tidak sengaja telah mem3cah b3lah silaturrahim antara ahli keluarga.

“Mana adab dia sebagai seorang Islam. Sepatutnya soalan itu perlu minta persetujuan kedua-dua keluarga. Nak beri sumbangan, saya bersyukur sangat.

Ali beri terk1ilan dengan tindakan Aliff Syukri bertanyakan soal harta pusaka arw4h Abam.

“Tapi bila dengar soalan itu, cuba bayangkan perasaan ibu saya. Kepada Aliff Syukri yang sangat hebat, bertavbat la, pintu tavbat sentiasa terbuka.

“Jangan p3cahkan silaturrahim keluarga. Di mana adab kamu kepada keluarga yang kamu p3cah b3lahkan,” kata Ali di sidang media khas yang diadakan pada Jumaat.

Tindakan Aliff menemu bual Nor Hidayah dengan bertanyakan mengenai harta peninggalan arw4h mengvndang kem4rahan Ali sehingga memuat naik status hi1naan kepada kakak iparnya.

Kalau datuk nak beri sumbangan boleh tapi kenapa perlu merungkai ai1b keluarga kami.

Menerusi video siaran langsung Facebook tersebut, Nor Hidayah mend3dahkan kereta milik arw4h suaminya diambil keluarga mentua dan dia tidak dapat harta pen1inggalan.

Perlu  Masa Untuk Bahagikan Duit Derma

Menurut Ali, secara logiknya, tak kanlah  hari ke 3 arw4h pergi, kita dah nak kira duit derma dan serahkan terus kepada balu. Itu bukan duit berniaga, tapi duit derma yang perlu dikumpul dan dikira terlebih dahulu. d4kwaan Hidayah keluar sepinggan juga tidak betul. Ali berkata Hidayah telah membawa sekali dengan duit derma yang masuk ke akaun peribadi dia.

Jemput keluarga balu datang sidang media

Ali juga ada jemput abang balu untuk datang PC, tapi dalam keadaan yang masih celaru, mereka belum bersedia dan perlu buat perbincangan dengan keluarga mereka terlebidahulu

Menurut Ali juga, istei beliau telah menerima masej bertalu-talu dari orang ramai dan antaranya menggelar mereka berhati bi1natang: Bila saya dapat masej bertalu2, saya terus tengok video yang tular tersebut. Reaksi saya, ya Allah apa ujian yang kau beri kepada aku. Saya dengar dengan  jelas, dalam keadaan mar4h saya terkeluar perkataan ‘hati b1inatang’ itu. Ketika itu saya dalam keadaan serabut, mungkin dalam keadaan m4rah saya terlepas cakap. Saya dengan ini mintak maaf secara terbuka kepada Hidayah dan keluarga beliau

Adik kepada allahy4rham Abam Bocey, Syed Ali Mubarak bercakap pada sidang media khas mengenai penjelasan tindakan balu allahy4rham Abam, Nurhidayah Mohd Ali sewaktu ditemubual oleh Datuk Aliff Syukri di The Port, Selangor. foto HAZROL ZAINAL, 21 FEBRUARI 2020.

Pesanan Kepada Dato Aliff

Dalam pada itu, anggota kumpulan Puteh ini memohon Aliff datang ke rumah tanpa membawa kemera untuk memohon maaf kepada ibunya yang tergores hati atas tindakan tersebut.

“Datuk dengan saya bukan tidak kenal, datuk kenal keluarga arw4h. Kenapa begini datuk? Walaupun tiada niat tapi secara tidak langsung kamu pecah belah keluarga kami.

“Keluarga saya dihina disebabkan datuk. Kalau datuk nak beri sumbangan boleh tapi kenapa perlu merungkai aib keluarga kami.

“Jika datuk malu nak mohon maaf kepada saya, tak apa saya sudah maafkan datuk. Tapi datuk datanglah ke rumah, memohon maaf kepada ibu saya.

“Kerana tindakan datuk itu telah mengores hati ibu saya. Tolong jumpa ibu saya tanpa membawa kamera dan mohon maaf kepadanya,” ujarnya.

LIVE: Sidang media penjelasan Ali Puteh berhubung Aliff Syukri buat rakaman live dan kenyataan isteri arwah Abam

Penjelasan mengenai posting kakak ipar Ali (balu Allahyarham Abam) dan rasa kesal terhadap video yang dikeluarkan Datuk Seri Aliff Syukri

Posted by mStar Online on Friday, February 21, 2020

Semoga 1su ini dapaat diselesaikan dengan baik

Apa kata anda? Kongsikan bersama kami

 

Sumber: M.B

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook  Oh Media

Be the first to comment on "‘Aliff Syukri bertaubatlah!” -Ini Rayuan Maaf ‘Ali Putih’"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*