Selepas 4 hari anak men1nggal dun1a, Ini Luahan hati ibu Ashraf Sinclair

 

SELEPAS empat hari pemerg1ian pelakon Ashraf Sinclair, ibunya iaitu Khadijah Abdul Rahman berkongsi luahan perasaannya di Instagram pada Jumaat.

Khadijah yang menggunakan akaun bernama Dida Sinclair memberitahu sukar buatnya untuk menggambarkan perasaan selepas kemat1ian anak sulungnya itu pada Selasa.

Bagaimanapun, dia r3da menerima takdir yang sudah tertulis dan mengucapkan terima kasih kepada semua orang yang mendoakan arw4h.

Khadijah meluahkan perasaannya di Instagram.

“Saya tidak tahu bagaimana untuk memulakan! Kata-kata sangat berat dan sukar untuk menggambarkan apa yang saya rasakan sekarang!

“Tapi saya perlu sampaikan bagi pihak anak saya, Ashraf, terima kasih kepada semua orang di seluruh dunia yang berkongsi kesedi1han kami dan merasakan kesak1itan dengan kami pada pemergi1an Ashraf Daniel Mohamed Sinclair.

“Allah SWT mempunyai perancangan untuk arw4h dan kami rendah hati menerimanya walaupun ia sangat svkar tapi semoga hidvpnya menjadi yang terbaik selama 40 tahun hi1dup di bumi,” katanya.

Kata-kata sangat b3rat dan sukar untuk menggambarkan apa yang saya rasakan sekarang!

Khadijah berkongsi luahannya itu di ruang komen foto terbaharunya di laman Instagram miliknya pada Jumaat.

Usaha mStar untuk mendapatkan kenyataan lebih lanjut g4gal selepas ibu allahy4rham Ashraf tidak membalas mesej dan panggilan telefon.

Rata-rata netizen mengucapkan takziah, mendoakan arw4h dan berharap Khadijah sekeluarga tabah menghadapi dvgaan itu.

Foto kenangan arw4h Ashraf bersama keluarganya.

Pada Selasa lalu, berita sedih itu disahkan sendiri oleh ibu allahy4rham Ashraf menerusi aplikasi WhatsApp kepada mStar.

Suami kepada pelakon dan penyanyi Indonesia Bunga Citra Lestari itu men1nggal dunia di Jakarta akibat s3rangan jantvng.

Ibu dan bapa Ashraf, Mohamad Anthony John Sinclair tiba di rumah duka di kawasan Pejaten Barat, Jakarta Selatan kira-kira pvkul 1.03 petang waktu tempatan pada hari yang sama.

allahy4rham meni1nggalkan seorang isteri yang juga penyanyi Bunga Citra Lestari dan seorang anak lelaki, Noah Aidan Sinclair, 10.

“Macam tahu je” – Ashraf Sinclair Sempat Cakap Dengan Ustaz, ‘Bila Meni1nggal Nak Jumpa Rasulullah’

Pemerg1ian pelakon ini mengejvtkan orang ramai termasuk keluarga terdekat kerana sebelum ini, dia tak mempunyai apa-apa penyak1it dan sering mengamalkan gaya hidvp sihat.

Dikatakan, sebelum meni1nggal dunia, Ashraf dikatakan sempat berbincang mengenai kem4ti1an bersama Ketua Yayasan Panti Asuhan Yatim Daarul Rahman, Ustaz Ahmad Saiful Habib.

Menurut Sosok, rumah anak yatim yang mempunyai 78 penghuni ini sering dilawati oleh Ashraf Sinclair sejak empat tahun lepas.

Namun, pada suatu hari, Ashraf pernah katakan pada Ustaz Ahmad yang dia ingin bertemu Allah dan Rasulullah bila dia meni1nggal nanti.

Saya bukan ahli ibadah, saya bukan orang alim tapi mudah-mudahan dengan datang ke tempat ini, suatu hari nanti bila saya men1inggal saya dapat mengadap Allah dan berkumpul bersama Rasulullah.”

Tambah Ustaz Ahmad lagi, sepanjang jadi penderma di rumah anak yatim, Ashraf tak pernah memberitahu orang tentang kebaikannya ini.

Bahkan, BCL sendiri hanya mengetahui tentang perkara ini selepas Ashraf meni1nggal.

Moga Ashraf ditempatkan dikalangan orang beriman.

 

Sumber: Dunia Dan Akhirat

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook  Oh Media

Be the first to comment on "Selepas 4 hari anak men1nggal dun1a, Ini Luahan hati ibu Ashraf Sinclair"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*