Nor Hidayah did4kwa tegur ibu mentua jangan makan harta anak yatim – “Ayat itu gores hati saya”

PELAWAK Ali Puteh berkata dia berkecil hati terhadap isteri Abam iaitu Nor Hidayah kerana mengeluarkan perkataan berbunyi ‘jangan makan harta anak yatim’ kepada ibunya, Sabariah Arshad, 63.

Ungkapan itu dikeluarkan ketika ada pihak datang ke rumah mereka untuk menuntut hut4ng Abam pada hari keempat kem4tian arw4h.

“Ada orang datang tuntut hutang, dia berkata kepada ibu ‘ini harta saya dan anak, sesiapa makan walaupun seringgit, kira makan duit anak yatim’.

Ali terkilan dengan kakak iparnya.

“Ayat yang dikeluarkan kepada ibu menyentuh hati saya. Balik rumah, saya bertanya kepada dia kenapa cakap begitu kepada mak.

“Kita orang Islam, tahu mana halal dan haram. Kenapa kau kata makan harta anak yatim,” kata Ali ketika di sidang media yang dibuat pada Jumaat.

allahy4rham Abam atau Syed Umar Mokhtar Syed Mohd Redzuan, 32, men1nggal dunia pada 10 Februari lalu selepas dua hari mengalami dem4m.

Anggota kumpulan Bocey itu meninggalkan seorang isteri, Nor Hidayah, 28, dan anak lelaki  bernama Syed Uthman Hamzah yang kini berusia lapan bulan.

 

Saya mengakui saya sendiri yang muat naik status ‘bin4tang’ itu sebab tidak dapat menahan kemar4han.

ALI PUTEH

PELAWAK

Sebelum ini, video Nor Hidayah mend3dahkan kereta milik arw4h suaminya diambil keluarga mentua dan dia tidak dapat harta peninggalan ketika ditemu bual usahawan kosmetik Datuk Seri Aliff Syukri mengvndang kemar4han Ali.

Ali tidak dapat menahan kemar4hannya memuat naik status berbaur h1naan terhadap Nor Hidayah namun telah memadamnya sebaik sahaja menerima pelbagai kec4man.

Dalam pada itu, Ali memohon maaf secara terbuka kepada kakak iparnya atas kesilapannya memuat naik status kasar itu.

Foto kenangan arw4h bersama ibu dan isteri.

“Saya mengakui saya sendiri yang muat naik status ‘bin4tang’ itu sebab tidak dapat menahan kemar4han.

“Pada mulanya, saya berasa pelik kerana telefon bimbit saya tidak berhenti berbunyi dan bila saya baca mesej yang diterima ramai kec4m saya dan keluarga.

“Saya tonton video itu berulang kali sebelum muat naik status itu. Dalam keadaan m4rah, terkeluarlah perkataan itu.

“Saya mohon maaf secara terbuka kepada kakak ipar saya dan seluruh rakyat Malaysia yang kec4m, saya maafkan anda semua,” ujarnya.

Sumber: Mstar

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook  Oh Media

Be the first to comment on "Nor Hidayah did4kwa tegur ibu mentua jangan makan harta anak yatim – “Ayat itu gores hati saya”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*