D4kwaan Nor Hidayah tegvr mak metua jgn makan harta anak yatim, Abang mula bersuara

MENYURUH ibunya, Sabariah Arshad tinggal bersama adiknya Ali, mengadu dengan ibu yang jiwanya kosong, mandi awal pagi dan memotong kuku kemas dan bersih.

Inilah tanda-tanda akhir atau perangai ‘bvang tabiat’ diperlihatkan allahy4rham Abam Bocey sebelum men1inggal dunia pada 10 Februari lalu.

1su antara pelawak Ali Puteh dan isteri kepada allahy4rham Abam iaitu Nor Hidayah semakin mendapat perhatian netizen di laman sosial.

Horm4ti Tempoh Edah

Abang kepada Nor Hidayah yang dikenali sebagai Sir Azmir memberitahu pihak mereka sekeluarga memilih untuk berdiam diri kerana menghorm4ti adiknya yang masih dalam tempoh edah.

Malah, Sir Azmir turut memohon agar semua orang mendoakan Nor Hidayah dan anaknya, Syed Uthman Hamzah berada dalam keadaan baik.

Nor Hidayah pernah menegur ibu mentuannya berkenaan harta peni1nggalan arw4h suaminya.

“Mohon maaf ya, saya wakil keluarga dan Hidayah tak dapat nak beri apa-apa penjelasan berkenaan hal yang tengah panas ini buat masa sekarang bagi menghorm4ti Hidayah yang sedang menjalani tempoh edah.

“Mohon sama-sama doakan dia dan anaknya, Hamzah baik-baik sahaja. Maaf sekali lagi daripada pihak saya, Hidayah dan keluarga,” katanya ketika dihubungi mStar.

Pada Jumaat, adik kepada arw4h Abam, Ali Puteh tampil menjelaskan segala d4kwaan Nor Hidayah dan menafikan keluarganya ingin memb0lot kesemua harta pusaka allahy4rham Abam.

Menerusi sidang media tersebut, Ali turut memberitahu dia berkecil hati dengan Nor Hidayah kerana mengeluarkan perkataan berbunyi ‘jangan makan harta anak yatim’ kepada ibunya, Sabariah Arshad, 63.

Mohon sama-sama doakan dia dan anaknya, Hamzah baik-baik sahaja.

Ungkapan itu dikeluarkan ketika ada pihak datang ke rumah mereka untuk menuntut huta4ng Abam pada hari keempat kemat1ian arw4h.

Dalam pada itu, Ali juga memberitahu dia ada menjemput Sir Azmir serta Nor Hidayah untuk menghadiri sidang media yang diadakannya itu.

“Saya ada menghantar jemputan kepada abang Hidayah untuk mereka sekeluarga hadir ke sidang media bagi menjelaskan semua perkara.

“Tapi mereka tidak dapat hadir kerana masih perlu perbincangan antara keluarga,” kata Ali.

Sebelum ini, video Nor Hidayah mend3dahkan kereta milik arw4h suaminya diambil keluarga mentua dan tidak dapat harta peninggalan ketika ditemu bual usahawan kosmetik Datuk Seri Aliff Syukri mengvndang kemar4han Ali.

Ali tidak dapat menahan kem4rahannya memuat naik status berbaur hin4an terhadap Nor Hidayah namun telah memadamnya sebaik sahaja menerima pelbagai k3caman.

allahy4rham Abam atau Syed Umar Mokhtar Syed Mohd Redzuan, 32, men1nggal dunia pada 10 Februari lalu selepas dua hari mengalami d3mam.

Anggota kumpulan Bocey itu meninggalkan seorang isteri, Nor Hidayah, 28, dan anak lelaki bernama Syed Uthman Hamzah yang kini berusia lapan bulan.

Rakan d4kwa balu Abam dan anak ditlndas

Melalui sebuah video di Youtube, seorang individu yang mengaku rapat dengan ahli keluarga terdekat balu Abam telah membuat pend3dahan yang mengejutkan.

Individu itu mend4kwa semua yang dikatakan Hidayah adalah benar serta semua harta miliknya telah diambil. Lebih mengejvtkan, kata-katanya menandakan seolah-olah 1su kemelvt ini dah jadi k3s m4hkamah.

Untuk pengetahuan semua, semua benda yang dikatakan Kak Dayah adalah betul. Mereka berdua tidak dapat apa-apa, harta mereka diambil.”

Aku nak explain panjang, benda ini masih dalam k3s di m4hkamah.”

Boleh percaya ke?

Meskipun pend3dahan itu sangat mengejutkan, namun beberapa netizen tidak terus mempercayai kata-katanya kerana boleh jadi f1tnah. Apatah lagi, individu tu tak guna gambar yang betul di profile. Kata mereka, kenyataan dia ini hanya merum1itkan keadaan yang memang dah kervh.

Betul juga kata netizen tu, benda macam ni mengervhkan keadaan. Biarlah urusan ini diselesaikan antara mereka…

 

Sumber: Dunia Dan Akhirat

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook  Oh Media

Be the first to comment on "D4kwaan Nor Hidayah tegvr mak metua jgn makan harta anak yatim, Abang mula bersuara"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*