Nyanyi Sumpah ‘Live’ Di H0spital Untuk Peminat Pes4kit K4nser, Naim Daniel Terima Pujian

Impian seorang kanak-kanak yang mengh1dap k4nser tul4ng tahap 4 untuk berjumpa dengan penyanyi, Naim Daniel akhirnya tercapai apabila penyanyi tersebut melawatnya di Pusat Perub4tan Universiti Malaya (PPUM).

Kanak-kanak yang dikenali sebagai Nur Aimy Adriana, berusia 11 tahun itu kelihatan sangat gembira sejurus Naim Daniel menyanyikan lagu Sumpah dan berborak dengannya.

Peminat cilik saya

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nur Aimy Adriana, 11 tahun. Pejuang kanser tulang. Tahap 4. Seorang peminat cilik saya yang meminati lagu Sumpah. Aimy tak sempat untuk menyaksikan AJL 34 yang lalu oleh kerana sedang menjalani rawatan. Kita bawakan AJL 34 kepada Aimy sendiri. Abang sayang Aimy. Moga Allah peluk Aimy dan keluarga senantiasa. Doakan Aimy ya semua. @nuraimyx ❤️

A post shared by Naim Daniel (@naimdanielx) on

Menurut Naim, Aimy merupakan peminatnya dan pejuang k4nser tul4ng tahap 4. Tambahnya, Aimy sangat meminati lagu Sumpah. Sewaktu Anugerah Juara Lagu 34, Naim diberitahu bahawa kanak-kanak itu tidak dapat menyaksikan persembahannya ekoran sedang menjalani r4watandi h0spital.

Demi merealisasikan impian kanak-kanak itu, Naim berpeluang untuk melawat Aimy sambil menyanyikan semula lagu Sumpah. Naim turut meluahkan perasaan sayang terhadap kanak-kanak itu. Dia mendoakan Aimy sentiasa kuat dan terus berjuang melawan peny4kitnya. Di samping itu, Naim turut meminta orang ramai agar mendoakan kesihatan Aimy.

Baik sungguh kamu

Di ruangan komen, rata-rata rakan artis dan netizen terharu melihat video yang dikongsikan Naim itu. Mereka kagum dengan niat dan sikap Naim yang sentiasa menghargai insan yang memberi sokongan terhadap kariernya. Adik Aimy turut meninggalkan ucapan terima kasih buat Naim dan berdoa urusan penyanyi itu dipermudahkan Allah S.W.T.

 

Sumber: Naim Daniel/OhBulan

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook  Oh Media

Be the first to comment on "Nyanyi Sumpah ‘Live’ Di H0spital Untuk Peminat Pes4kit K4nser, Naim Daniel Terima Pujian"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*