Abg tk prnh jemu lstri d3dah tanda sblm pemerglan

Selepas pem3rgian pelawak popular tanah air, Syed Umar Mokhtar Syed Mohd Redzuan atau sangat mesra dipanggil sebagai Abam sememangnya berhari-hari namanya menjadi sebutan.

Tidak hanya sedih dengan pem3rgiannya pada pagi Isnin, 10 Februari lalu tetapi satu persatu kebaikan dilakukan oleh arwh Abam Bocey juga semakin terseb4r dan menjadi bualan hang4t peminat serta netizen dimedia sosial.

Abam meninggalkan isteri, Siti Nurhidayah Mohd Ali berusia 28 tahun dan seorang anak lelaki berusia lapan bulan, Syed Uthman Hamzah Al-Juffery.

Walau bagaimanapun terbaru, menerusi Gempak dil4porkan berpeluang untuk berjumpa dengan isteri dan anak arwh Abam di kediaman keluarganya. Ternyata melalui pertemuan itu, dikongsikan pula beberapa tanda sebelum pem3rgian Abam yang telah disedari oleh Siti Nurhidayah.

Tak jemu makan hidangan sama

1. Sebulan sebelum Abam pergi, dia mahu pulang ke kampung keluarga mertua dulu untuk makan beramai-ramai. Kebiasaanya, Abam berada di meja makan namun ketika itu, dikatakan arwh mahu makan bersama ahli keluarga bersila di bawah. Malah pucuk ubi yang dimasak Siti Nurhidayah meskipun keras juga dimakan.

2. Dalam pada waktu itu juga, Abam juga setiap hari meminta isteri untuk masak telur dengan sayur-sayuran sehinggakan ditegur Siti Nurhidayah tak jemu ke makan hidangan yang sama. Namun katanya, “Abang tak pernah jemu dengan masakan sayang.”

3. Tanda yang seterusnya ini dikatakan isterinya dan anak, Hamzah akan mengikuti Abam kemana-mana saja. Malah, ketika ke Johor dan ‘rehearsal’ rancangan Maharaja Lawak Mega (MLM) juga dibawa sampai tengah malam. Dilaporkan bahawa sebelum ini, suaminya itu tidak pernah bawa dan itu juga dikatakan kali pertama dan terakhir sepanjang perkahwinan.

4. Selain itu, pada hari Rabu Abam ada meluahkan perasaan untuk makan asam pedas namun perlu ke Melaka. Bergerak dari pagi lepas makan tengah hari pula, Abam dikatakan tidak puas kerana tidak kena dengan citarasa. Pada waktu malam itu, diulang makan yang sama dan barulah kena dengan tekaknya. Abam juga dikatakan mahu makan cendol durian dan terus dibelikan.

Abam pesan jaga diri dan anak

5. Pada hari Jumaat pula, sebaik sampai didepan rumah Abam berkata dengan rakan-rakannya, “Kalau aku buat salah, aku minta maaf tau.”

6. Pada malam itu sebelum mahu tidur, Abam mem3Iuk Siti Nurhidayah dan Hamzah sambil saling memandang. “Sayang kalau abang takda, jaga diri, jaga anak tau sambil menangis.” Ujar Abam dan Hidayah terdiam tanpa berkata-kata.

7. Pada hari Sabtu, Abam dikatakan dem4m dan s4kit kepala dan ketika Siti Nurhidayah masuk bilik, Abam pegang tangan sambil berulang berkata hal yang sama. “Dengar ni abang pesan, kalau abang takda jaga diri dan anak.”

8. Ahad pula, suaminya itu sudah mula mengadu tidak larat dan s4kit kepala sangat dan dia menyuruh Abam mandi terlebih dahulu sebelum menjamah makanan. Siti Nurhidayah mengikut Abam dan ketika itu diminta untuk dimandikan dan Siti Nurhidayah turutkan.  Setelah itu, Siti Nurhidayah mengajak untuk makan namun ditolak pada mulanya dan dip4ksa juga untuk makan nasi dan sup ayam bersama.

Meski s4kit, tetap diambil tahu tentangnya

9. Waktu jam sekitar 2 pagi, Abam minta mahu mandi kerana merasa pan4s dan setelah selesai, Abam duduk di kerusi sambil berkata dia sudah tidak larat. Meskipun sedang s4kit, Abam tetap ambil tahu mengenai Siti Nurhidayah dan selalu tanya sama ada okey atau tidak.

10. Ketika jam 5 lebih pula, Abam berkata mahu berehat dan kebetulan anaknya merengek mahu susu, Abam tidur dibelakang Siti Nurhidayah dan bila dia bangun perasan hidung arw4h berbuih. Pada mulanya Siti Nurhidayah fikir Abam letak tuala namun salah kerana memang buih dan apabila dikejut, Abam sudah tidak memberikan respon.

Takziah buat keluarga. Sama-sama kita doakan semoga Allah tempatkan r0h Abam dalam kalangan orang beriman dan beramal soleh dan memberikan kekuatan buat isterinya, Siti Nurhidayah dan ahli keluarga.

 

Sumber: Gempak/Tambah Keju

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook  Oh Media

Be the first to comment on "Abg tk prnh jemu lstri d3dah tanda sblm pemerglan"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*